Мазни ченгета: Бойко Рашков, който обвини Богомил Бонев в убийство днес го целува по устните

0

Днес старите ченгета Бойко Рашков и Богомил Бонев са от една и съща страна на барикадата и сипят огън, жупел и заплахи по отломките от десетилетното управление на ГЕРБ. Двамата дори задочно се тупкат един друг по раменцата в социалните мрежи, но дружбата им не винаги е била толкова крепка. Нещо повече – бившият депутат от БСП обвини преди години тогавашния си политически опонент в… убийство!

Драмата се разиграва дни преди президентските избори през ноември 2001 г., когато Богомил Бонев е кандидат-президент. Петър Стоянов дори го смята за основния си съперник и насочи цялата си кампания срещу него, което помогна на Георги Първанов да стъпи на „Дондуков“ 2. Но да се върнем на активното мероприятие на Рашков.

„Има свидетелски показания, че Богомил Бонев е поръчал убийството на известен пловдивски гражданин“, заяви тогава в Пловдив Бойко Рашков – редови депутат от БСП. Той отказа да назове името на свидетеля. Човекът, срещу когото било организирано покушението, оживял. Рашков се кълне, че документът с показанията му съществува. Не знаел дали твърденията са проверени и дали по случая е образувана преписка.

Случаят доста напомня за твърдението на актуалния вътрешен министър, че Бойко Борисов искал да разфасова бизнесмен и да го сервира без гарнитура на семейството му, изпуснато преди дни. Отново без позоваване на свидетели и без документи.

„Нямам намерение дори да коментирам измислиците на Бойко Рашков, но настойчиво призовавам Георги Първанов публично да заяви дали стои зад думите на своя депутат“, заяви Богомил Бонев в декларация пред 2001-а.

Първанов лично се обадил на Бонев да му обясни, че не е запознат с твърденията на Рашков и не ги смята за уместни. Бонев отговорил, че с това смята въпроса за изчистен.

А как Боги и Рашков са заровили томахавките и днес толкова се обичат, че Бонев дори изригна онзи ден: „Бойко, черпи го тоя глупак Недялков една ракия“ по адрес на изчегъртания зам.-шеф на ДАНС? Отговорът е прост – Нона Йотова.

Оказва се, че Рашков на младини е служил при таткото на т. нар. певица – комунистическия полковник Кръстю Кръстев. Бойко се познавал с новоизпечената социалистка от десетилетия и именно дружбата им била причината да си стиснат ръцете с актуалния й съпруг и заедно да громят общите врагове с добре изпитани ченгеджийски методи.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече