ГЕРБ застреляха културиста от НАП с мега неудобни въпроси

0

„Приоритет на държавата трябва да е осигуряване на повече приходи на държавата. Днешната ни среща е със специален акцент – фокус, върху тази тема. Ние искаме да бъдем полезни на служебното правителство, за да има повече приходи в бюджета“, това заяви Томислав Дончев от ГЕРБ на извънреден брифинг.

Нови мерки, които служебният кабинет обяви по-рано днес, по-скоро няма. Това са съществуващи мерки. Ако има новина, то тя е, че няма да има помощи, за се заместват с кредити. Боя се, че това не съответства на препоръката на президента Радев, която даде на нас преди една година“, отсече Дончев.

Преди две години, когато избухна скандалът с къщите за гости и г-н Манолев от нашите редици бе замесен. Ние бързо взехме решение да се разделим с него. Мисля, че служебното правителство сега се намира в пободен момент“, допълни Дончев.

„Назначиха Румен Спецов да ръководи НАП, но следват въпроси, който изискват своя отговор:

– Вярно ли е, че докато е бил служител на НАП в София той е притежавал дружества, търговски дялове и бил ли е управител на фирми в Добрич?

– Попълвал ли е декларация за съвместимост, че няма такива участия, дялове и не е управител?

– Вярно ли е, че е бил собственик и управител на дружество, реализиращо обороти от милиони без дружеството да има активи, платени сметки и служители?

– Това прилича ли на куха фирма?

– Вярно ли е, че той лично е получил заповед за ревизия на управляваното от него дружество?

– Вярно ли е, че е получил лично от доклада, че дължи над милион и двеста хиляди лева на държавната хазна?“, каза пък Александър Иванов от ГЕРБ.

„Намираме се в безпрецедентна ситуация за случващото се в НАП. За първи път започва да се организира проверка не срещу кой да е, а срещу изпълнителния директор на агенцията. Това е прецедент, който спокойно може да влезе в учебниците“, каза пък Кирил Ананиев.

Искам да обърна внимание на бизнеса, който си плаща данъците. Когато бизнесът е уверен, че парите му отиват да образование, инфраструктура и др., то той е мотивиран да си плаща данъците. Но когато шефът на НАП не го прави как бизнесът да е мотивиран да го прави“, каза пък Дончев.

„В стремежа си да „изчегъртаме“ ГЕРБ трябва ли да изчегъртаме и държавните институции?

Радев и служебният му премиер посочи в началото на служебния кабинет, че работа на Стефан Янев ще се ръководи от три принципа – прозрачност, професионализъм и почтеност.

Очаквам Радев и Янев да докажат, че следват и изпълняват тези три принципа“, каза още Дончев.

„Не сме политически шарлатани, които да лансират тези. Ние нямаме отговор на най-съществения въпрос – „Кой ги предложи?“. Важно е да се знае по чие предложение са там“, каза още Дончев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече