Странна дружба свързва културиста от НАП с финансовия министър

0

Новият шеф на НАП – културиста Румен Спецов, е лично протеже на финансовия министър в служебното правителство Асен Василев, твърдят източници на „Уикенд”, които са меко казано озадачени от крепката връзка помежду им, която е изключително парадоксална и поражда особени асоциации.

Именно Асен Василев, който е несемеен и няма данни да има житейска партньорка, настоява Спецов, популярен с участието си в конкурси за бодибилдъри и със съвети за диетично хранене, да поеме поста изпълнителен директор на приходната агенция. Само при това условие той щял да стане част от служебното правителство, разкриват източниците ни. Аргументира се с факта, че НАП е най-важното звено за всяка една власт и трябва да се направи проверка на фирмите, източващи ДДС, за да не се срути бюджета.


„Гарантирам за този човек – познавам го от години и не се съмнявам в почтеността му”, отсича
Асен Василев и лично води при президента Румен Радев Спецов, за да го представи. Културистът обаче укрива от държавния глава факта, че е професионален бодибилдър и в социалните мрежи всичките му снимки са по бельо. Така назначението е съгласувано и само 2 дни след като служебното правителство започва работа, Румен Спецов е сложен за шеф на НАП.


На пръв поглед назначението му изглежда логично, тъй като действително е работил в НАП до 2015 г. Изкарва се жертва на ГЕРБ – трябвало да напусне агенцията, тъй като имало натиск „от горе” да не проверява близки до бившите управляващи фирми.


След като обаче става ясно, че той е професионален културист и експерт по здравословно хранене, при това от години живеещ в Дубай, в екипа на президента са меко казано смутени, разкриват източниците на „Уикенд”.

Малко по-късно става известно и че фирма, в която той е имал участие, дължи над 1 милион лева на бюджета. Тогава, вероятно накаран от президента Радев, служебния премиер Стефан Янев провежда разговор с Асен Василев, притеснен от силния обществен отзвук, и настоява Румен Спецов да бъде освободен. Василев обаче отказва да го направи и заявява, че ако махнат шефа на НАП, си тръгва и той.
„Вероятно министъра е силно увлечен по професионалните и лични качества и достойнства на културиста, който е женен, а съпругата му от години живее и работи в Дубай”, коментират в политическите среди. Нещо повече – за да защити протежето си, Асен Василев взима със себе си Румен Спецов и го води на среща при американския посланик Херо Мустафа, за „да го представи официално”. Подобни жестове прави например и Евгени Минчев, който води и „представя официално” поредните си протежета във висшето общество.


Личното приятелство на финансовия министър и началника на НАП, разбира се, си е тяхна работа, но хвърля сянка върху морала на цялото служебно правителство, което непрестанно дава заявки, че ще „изчегъртва” корупцията. Преди дни Асен Василев направи крачка назад, като заяви в интервю, че ако се докажат съмненията, че Румен Спецов е прехвърлил фирма със задължение на „сламен човек”, той ще се раздели с поста си. Според запознати, това е въпрос на дни.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече