Кой е тайният политик на Божков?

0

 Генералният секретар на Комунистическата партия на България, както сам обича да се представя 72-годишният Александър Паунов, е най-вероятният мистериозен политик, за когото от държавния департамент на САЩ обясняват, че Васил Божков е планирал по-рано тази година да предостави парична сума, за да създаде канал за влияние на руски политически лидери на български политически служители. Това беше единствената непълна информация след санкционирането на шестима наши политици, бизнесмени и чиновници по закона „Магнитски“.

 И до днес продължават предположенията, дебатите и подозренията кой е този политически лидер. Най-масово хората сочеха в социалните мрежи името на бившия премиер Бойко Борисов. По-внимателното обръщане към детайлите обаче показва абсолютно друго.

В документите на Държавния департамент е казано „по-рано тази година“, което абсолютно оневинява Борисов.

 Едва ли някой може да се хване на въдицата, че Васил Божков, който обвинява Борисов във всичко, ще му предложи пари, за да защитава руските интереси.

Кой тогава е този политически лидер?

 На първо място изскача името на Мая Манолова. Нека не забравяме, че тя участва на изборите за кмет на София с подкрепата на Васил Божков. Напълно в реда на нещата е Манолова да не е знаел за предлагания подкуп, но това е друга тема, пише Галерия.

 Още двама политици – лидерът на „Възраждане“  Костадин Костадинов и този на русофилите Николай Малинов, са сред заподозрените, защото техните формации са отявлено проруски.  И двамата искат излизане на България от Европейския съюз и най-вече от НАТО и приобщаване на страната ни към евразийския проект на Владимир Путин.

 Смущаващо е мълчанието по темата от средите на партия „Има такъв народ“. Хората на Слави Трифонов коментираха скандала на деня и на годината твърде семпли и срамежливо, което веднага насочва подозренията към столичния квартал Левски Г.

Стигаме пак до председателя на Комунистическата партия в България Александър Паунов, който стана независим след изтекли аудио записи от разговори с Васил Божков. Нинова направи изявление по случая, а след  посочи вратата на Паунов. Но още тогава лидерката на червените уточни, че Паунов не е член на БСП, а е от квотата на коалиционната КПБ. Връзките му с Васил Божков със стари и здрави.

Бившият партиен секретар на ЦУМ Паунов отдавна лобира за хазартния бизнес на Божков и е него верен паж. През далечната 2009 година Паунов придружава личния самолет на олигарха с тракийските съкровища на Божков по време на изложбата в Москва.

След време мултимилионерът помогна на стария си верен приятел за лечението в критична ситуация, когато се наложиха серия от тежки операции на корема.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече