Не са открити разрешения за строеж и ремонти на обекти около УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ , където ток уби дете

0

Не са открити проекти и разрешение за строеж за извършените строителни дейности и ремонти за търговските обекти на бул. „Иван Гешов“ в София, където през февруари от токов удар почина 16-годишно момче. Това съобщават на столичната РДНСК. 

Направено е запитване до кмета Йорданка Фандъкова за документацията, въз основа на която е направен ремонт на булеварда, а проверката на строителния контрол ще продължи, след като получи изисканата информация. 


В РДНСК – София е постъпило писмо от главния архитект на СО, че в отдел „Архивно обслужване и дигитален архив“ при НАГ – Столична община не са открити одобрени проекти и разрешения за строеж за извършени строителни дейности и ремонти в района на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ на бул. „Акад. Иван Гешов“ в участъка между бул. „България“ и ул. „Св. Георги Софийски“ (в т. ч. ремонт на светофарна уредба). Изключение прави издадено разрешение за строеж от 20.07.2006 г. за обект: „Преасфалтиране на бул. „Акад. Иван Гешов“ до ул. „Св. Георги Софийски“ и подмяна на уличен водопровод по източното платно от ул. „Григор Начевич“ до съществуващ водопровод“. 

РДНСК – София е изискала от Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община, и дирекция „Управление и анализ на трафика“ – СО данни за извършени от Столична община строителни и монтажни дейности в периода 2013 г. – 2021 г. на тротоар, велоалея, светофарна уредба на бул. „Акад. Иван Гешов“ пред УМБАЛ „Св. Иван Рилски“. След като РДНСК – София получи изисканата информация ще предприеме съответни действия в рамките на вменените по ЗУТ компетентности и правомощия, информират от ДНСК. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече