Победа: Министърът на екологията отмени безумната си заповед след протести на хора от Видин и региона

0

Малка, но много важна, победа си извоюваха днес гражданите на Северозападна България. След категоричната позиция на хората, че ще отстояват с всички законови средства правото да бъдат чути и да живеят нормално, министърът на МОСВ е обявил, че ще отмени скандалното си и незаконосъобразно решение за спиране на процедурата за оценка на въздействието върху околната среда на прединвестиционното проучване на трасето за тунел под Петрохан. Ето как написа днес Росица Кирова от „Единни за промяна“ в личния си профил:

„Благодаря на всеки един активен гражданин за подкрепата и готовността да защитаваме Видин и региона. Решението за отмяна е в резултат на обявения протест на гражданите от Видин, Монтана и Берковица, изпратените писма, жалбата и проведените разговори с областния управител на Видин.“

Тя поясни, че членовете и симпатизантите на обединението и Гражданската инициатива за магистрала до Видин и тунел под Петрохан остават в протестна готовност и няма да допуснат стари или нови популисти с власт да се гаврят и да се заиграват със съдбата и бъдещето на целия регион и неговите жители.

„Проектите за тунел под Петрохан и магистралния път Видин-Ботевград са нашата кауза и никой не може да ни спре да ги отстояваме. Достатъчно е да бдим и да не допускаме да се самозабравят”, допълни още Росица Кирова, по чийто думи никой няма да бъде пощаден, ако постави партийните или личните си цели над тези на Видин и Северозапада.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече