Искат по 20 бона от името на Мая Манолова (Парите били за назначения в държавната администрация)

0


Аферисти използват името на Мая Манолова, за да събират пари. При това не малки суми – по 20 хил. лева от мераклии за работа в държавната администрация.

Тарикатите пуснали офертата от името на Манолова в родния й град Кюстендил. Любопитното е, че са се намерили наивници, които са се хванали на въдицата. След това никой не е получил обещаното място. Съвсем други хора влезли тук и там, по време на последния парламент и служебното правителство.
Интригата обаче поставя интересни въпроси. Кюстендил не е голям град и повечето хора се познават, още повече че е и обезлюден през последните години. Въпреки това е много странно как са се намерили толкова заблудени и наивни, за да си дадат парите и с надежда да чакат назначение. Запознати с казуса все пак намекват,  че офертите са направени от хора, за които се знае, че са близки до Мая Манолова. Засега им спестяват имената с надежда, че все пак ще върнат парите.  


Самите измамени обаче се чудят на кого да се ожалят. Да подадат жалби в полицията, е абсурдно, защото цялата ситуация намирисва на даване на подкуп.


Според източниците самата Мая Манолова също вече е научила за аферата и била доста смутена, меко казано. В Кюстендил  разказват още, че излъганите повярвали, понеже преди години, когато тя за първи път влязла във властта като депутатка от БСП, помогнала на доста свои близки. Назначила няколко души на добре заплатени позиции в най-стабилното предприятие в района – ТЕЦ „Бобов дол”, независимо дали имат подходящо образование. В Съвета на директорите, например, влязъл нейният тогавашен кум. Друга кумица станала пиарка на ТЕЦ-а. Вярно, по онова време като новоизлюпена червена депутатка Мая Манолова била близка и с влиятелните братя Галеви и назначенията в енергийната компания ставали по-лесно. Сега обаче времената са други.
Историята с платените назначения вероятно ще има продължение, казват източниците ни. Те допълват, че пострадалите още малко ще мълчат и накрая ще обявят на кого точно са дали по 20 бона за пост в държавната администрация.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече