Кирил Добрев: Не съм фен на Нинова! От нафталина възкръснаха забравени лица, с претенции да са „истинското ляво“,

0

„Не съм фен на това ръководство на БСП, но днес не е време да се харесваме, а да работим. Да работим за партията, която е част от нас“. Това казва Кирил Добрев във видеообръщение към членовете на левицата.

„Знам от горчивия си житейски опит – падналите нямат приятели. Но тези, които ни остават, са такива докрай. Такова е днес положението и с БСП. Като трета политическа сила – врагове много, приятели малко.

От нафталина възкръснаха дълбоко забравени политически лица, които претендират да са новото „истинското ляво“, други пък вече повече от година „бракониерстват“ по нашите редици и селективно изкушават наши кадри“, подчертава Добрев. Социалистът очевидно визира бившия соцлидер и експремиер Жан Виденов, към когото Добрев не изпитва добри чувства.

Преди време Кирил Добрев призна, че не може да прости на Жан Виденов, който не отива дори на поклонението на баща му – Николай Добрев. Както е известно след оставката на Виденов през декември 1996 г. Кирил Добрев бе натоварен от президента Петър Стоянов да състави правителство, имайки предвид, че тогава БСП имаше парламентарно мнозинство. На 4 февруари 1997 г. лидерът на Столетницата Георги Първанов и кандидат-премиерът Николай Добрев върнаха проучвателния мандат за съставяне на правителство.

Тогава Жан Виденов напусна политиката и се зае с научна дейност. 24 години по-късно бившият лидер на БСП се завърна в активната политика като организационен секретар на ляво-патриотичната коалиция „Ляв съюз за чиста и свята република“ и се кандидатира за депутат.

По думите на Кирил Добрев в политиката трябва да гориш, за да запалиш хората около себе си. Той призовава всички членове и симпатизанти на БСП да дадат нова сила и енергия, защото левицата има нужда от всеки един.

„Моят избор е ясен – ще направя всичко по силите моята партия да бъде на висотата, която заслужава. Обръщам се към всички вас, мои приятели, другари, съмишленици. Да го направим. Струва си. Заради паметта на нашите родители, заради бъдещето на нашите деца“, завършва обръщението си Добрев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече