Проф. Любомир Спасов дарява с имоти 31-годишна девойка

2

Впечатляващ пример за алтруизъм, на стойност милиони левове е проявил бившият вече шеф на правителствена болница „Лозенец” проф. Любомир Спасов, показа проверка на „Уикенд”. Именитият медик се раздели с поста си след земетръсен скандал за източване на Здравната каса и незаконни практики при трансплантации, обявен лично от служебния министър Стойчо Кацаров. До момента не се е чуло на Спасов да е повдигнато обвинение. За сметка на това професорът, който над 20 години е все на държавна заплата, спокойно може да получи голяма награда за проявено от него дарителство.

В случая реципиент на неговата безкрайна доброта е 31-годишната Елица Михайлова. За отрицателно време и буквално без пари, чаровната дама, за която няма данни да е в роднински отношения с професора, се превръща в милионерка откъм имоти.
Впечатляващата дарителска акция към Елица започва през пролетта на 2018 г. По това време Михайлова е адресно регистрирана в дипломатическите блокове на столичната ул. „Жолио-Кюри”, където случайно хора нямат шанс да се припарят. На 31 май проф. Спасов прехвърля на младата дама двуетажна къща с площ 169 кв. м. в построеният от Валентин Златев комплекс „Правец Резидънс”. Имоти в баровският комплекс, който е на брега на малко езеро и до уникално голф игрище, със собствена въоръжена охрана имат известни бизнесмени. Според брокери пазарната стойност на дарената от Спасов на чаровната Елица къща е над 160 000 евро. Самият Любомир Спасов придобива баровският няколко седмици по-рано. След дарението му към младата дама отпада необходимостта да го обяви в имотната си декларация до КП КОНПИ, и съответно да се занимава с досадни формалности да обяснява произхода на средствата.


В същият ден Елица Михайлова се сдобива и още една къща в комплекса, от бивш полицай, който по това време ръководи охраната на „Лукойол Нефтохим”. При втората сделка става дума за плащане на пари, а не подарък.
Иначе даренията на проф. Спасов към Елица продължават и през следващите месеци. С два поредни и подаръчни акта, през юни и юли. При всеки от тях известният медик прехвърля на Михайлова по 50% от собствеността си на четири апартамента и шест паркоместа в курорта Боровец. Както и при случая с Правец, професорът ги придобива малко преди това.


Имотните придобивки на чаровната Елица продължават и през лятото на миналата година. В случая проф. Спасов няма пряко участие, но това не прави сделката на младата дама по-малък подарък. Срещу скромните 36 лева Михайлова купува фирма „Кей Джи Пропърти”, която от своя страна е собственик на „Кутузов Пропърти“. Втората фирма притежава гигантска вила и двор от близо 3 декара в баровският столичен кв. „Бояна”. Според брокери пазарната стойност на имота е минимум един милион евро. В случая след покупката на „Кей Джи Пропърти” цената на Елица е едва 36 лева.

2 Коментара
  1. БИВШОТО ПЕДИ Б. ВЕЛЧЕФФ казва

    и аз „познавам“ г-ца Елица. не е нещо особено

  2. Яоз казва

    Хитрият „професор“Спасов,че кой се подписа да стане такъв !? Покойният проф.Георги Георгиев,под натиск!Хитрото обикновенно докторче Спасов, назначено в хирургично отделение дори без специалност влезна в Правителствена болница“ Лозенец“ преди много години!!!Всички работещи там го знаеха що за мошенник е той,но никой сега не го разследва,колко е откраднал и колко любовници е сменил и обогатил в скритият апартамент в сега държавната болница за който много хора знаеха,но мълчаха от страх!!!Така се краде от обикновен доктор до „професор“!?
    Така се забогатява с кражба,но пътят е един и той ще го стигне“ Борбата (кражбата)продължава ,но смъртта е сигурна!!!“Девиз,който в цял Свят е валиден!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече