Уволнена калинка от парламента стана шеф на правната дирекция на Янаки Стоилов

0

Стефана Караславова, бивш главен секретар на парламента, уволнена още в първия ден от председателката Ива Митева, не е останала на улицата, а е отново шеф. Този път обаче в… Министерството на правосъдието. При това се е настанила на влиятелна позиция – коскоджамити директор на правната дирекция, писа Уикенд.

Преди да стане главен секретар на парламента, Караславова работи в Министерство на правосъдието като юрисконсулт. Освободена е по времето, когато министър е Маргарита Попова.
След това се устройва в парламента, където според запознати, се сприятелява с депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова и двете ходят заедно на фризьор и спа-процедури. Когато острието на ГЕРБ става здравен министър, прави другарката си главен секретар на ведомството. След като Атанасова се връща обратно в парламента като депутат, Стефана Караславова преминава на работа в здравната каса, после за кратко се подвизава в правосъдното министерство и след това е чучната на поста главен секретар на парламента. Тя сменя на тази позиция Иван Славчов, който пък се прочу като протеже и съгражданин на Искра Фидосова.


Докато е на този пост, избухват няколко скандала. Най-потресаващ е смъртта на 25-годишния Даниел Тасев, охранител във фирмата на бившата депутатка от ВМРО Султанка Петрова и мъжа й Петю Петров. Тяхна компания беше поела охраната на бившия Партиен дом, по време на неговото преустройство. А отговорен за обществените поръчки в случая, както се знае, е главният секретар, който разписва търговете и управлява бюджета на Народното събрание.


Друг случай, показателен за стила на Караславова, е, че тя се беше писала водач на парламентарна делегация до Мароко. Заедно с нея до там се разходиха и осем шефове на отдели в Народното събрание – „Законодателна дейност на ЕС”, „Парламентарен бюджет”, „Информационни системи”, „Обществени поръчки” и други.
Официалната версия е, че обменяли опит в тамошния парламент. Запознати обаче разказват, че деловата програма е била точно два дни, а през останалото време са били на плаж, екскурзия до Фес, Маракеш и обиколки из местните магазини, откъдето госпожата си купила шалове и мерудии.
След като се върнали от едноседмичната плажна командировка в Мароко, Караславова споделила в кулоарите на парламента, че мечтае да стане дипломат, да се устрои в някое посолство. Е, има време да сбъдне и тази мечта…

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече