Синът на Корнелия 2 години не стъпва при майка си

0

В продължение на почти 2 години единственият син на Корнелия Нинова не е стъпвал в дома ѝ. Рафаел не се е прибирал от Америка в България от декември 2019 г., когато прекара коледните празници на родна земя. През лятото на същата година пак беше у нас и придружи социалистката на националния събор на Петрова нива, който се провежда навръх годишнината от Илинденското въстание ежегодно.

От края на 2019-а насам Рафи не си е идвал, но причината не е неразбирателство с родителите му, а смяната на работната му позиция и най-вече настъплението на Ковид-19 и липсата на полети от Щатите до България. На 17 юни синът на червената лидерка ще отпразнува рождения си ден, отново на хиляди километри от близките си. Той навършва 28 години, а майка му по традиция ще почерпи за негово здраве най-близките хора от обкръжението си. Нинова не пропуска повод да похвали момчето си, което от ученик жъне международни успехи в сферата на математиката и бе обявен за гений още преди да получи дори средното си образование. Дълго време той беше финансов анализатор в голяма банка в Ню Йорк, но както „Ретро“ първо разкри, в разгара на пандемията Рафаел напусна и се сдоби с нова, още по-престижна позиция. Наследникът на шефката на БСП се установи в слънчевия щат Калифорния и получи назначение в един от най-престижните университети в цял свят – „Станфорд“. Той бил избран да стане част от екипа изследователи, като се занимавал с проучвания в сферата на машинното обучение и изкуствения интелект. Освен това Рафи е и асистент-учител, като веднъж седмично четял лекции пред студенти и им помагал да подготвят своите научни разработки. Заплатата му възлиза на около 74 хиляди долара, или 122 хиляди лева годишно, показва проучване в американски интернет портал за възнаграждения. Междувременно той работи и за БАН, като често става академичен наставник на родни математически таланти и им помага да изготвят разработките, проучванията и докладите си.

В личен план обаче Рафаел е доста по-обран. Все още не се е появявал с половинка до себе си. Майка му отдавна тръби, че е готова да бъде баба и да си припомни как се сменят пелени. Тя обаче не го пресирала и не му натяквала, че е време да ѝ доведе снаха. Далеч по-разтревожена дали ще се задоми била баба му Дафинка, майка на съпруга на Нинова – Митко. Тя е отгледала Рафи от бебе и все още домът ѝ в Мизия е отрупан с негови снимки. Пенсионерката тъжала по любимия си внук, който не е посещавал и нея от 2 години. Единствено го виждала през телефона, когато Корнелия и мъжът ѝ ѝ ходели на гости и му се обаждали оттам.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече