Валентин Златев кадрува в Държавните горски стопанства при служебния кабинет

0

Бизнесменът Валентин Златев кадрува при смяната на шефове в Държавните горски стопанства, твърдят пред „Галерия“ източници от системата.

Преди две седмици служебният кабинет махна от постовете им някои от управителите и директорите на апетитните предприятия под шапката на Министерство на земеделието. Тогава беше обявено, че целият съвет на Североизточното горско предприятие е сменен заедно с директора Веселин Нинов, сочен за един от хората на Златев в горите.

 След като бе освободен обаче, Нинов беше назначен на същата длъжност, но в Северозападното горско предприятие, към което също има много интереси. Там за председател на управителния съвет е сложен Слави Тоширов от Кнежа. Той съвсем не е случаен.

Тоширов  е бивш военен летец и първият инструктор на президента Румен Радев като пилот на самолет.

На последните местни избори тушира в беше кандидат за кмет на Кнежа, но не успя да спечели изостанал общински съветник.

 Така човекът на президента и протежето на Валентин Златев ще командват Северозападното горско предприятие, което е съвсем близо до София, а в неговия обхват е и родният град на бившия шеф на Лукойл Правец.

 Заявката на служебния кабинет да разчисти горските стопанства се оказа само на думи. Разместиха се хора от един пост на друг, и повечето са лични приятели на Златев. Фирмите му имат интереси в дърводобива и ловните стопанства и сега ще да разширят влиянието си, категоричен е източникът на „Галерия“.

Веселин Нинов е пряко свързан с бизнеса на Златев в ловните стопанства. Той е от Ботевград, който попада във вилаета на бившия петролен бос и настоящ хотелиер. Там работи като лесничей до 2002 година, а след това става шеф в ловно стопанство Правец на Валентин Златев. След това се издига до шеф на местното горско стопанство, където са ловните полета на богатата правешка фамилия,

Всъщност фирми на Валентин Златев има договори за съвместна дейност в горските предприятия в цялата страна, но те не са публични, казват хора от системата. Природозащитници наскоро алармираха,  че 470 хиляди декара земи и гори са обсебени и ограничени за обществен достъп от 107 ловни огради на малцина бизнесмени, един от които е Валентин Златев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече