ДПС извади етническата карта в Делиормана

0

 ДПС вече плаши електората в Лудогорието с етническата карта. Това показа проучване на „Галерия“ сред изказванията на лидерите по време на обиколка на партията която започна в Търговище, Шумен и Разград.

В основата на предизборните речи на Йордан Цонев и Мустафа Карадайъ е посещението им в Турция и репликата за родината. Вече няколко дни темата отсъства в медиите и политическото говорене, освен в тезите на патриотите, които повдигнаха топката с искане за забрана на ДПС.

И хората на Доган я подклаждат всеки ден в предизборната кампания.

„Партиите чертаят технически разделителни линии, което е изключително опасно. Вижте какво стана след посещението в Турция. Опитаха се брутално да етнизират кампанията, включително на най-високо политическо ниво“,  заявява Йордан Цонев на площада в Омуртаг, като има предвид реакцията на президента Румен Радев, който посъветва Карадайъ да осмисли понятието „Родина“.

„Нашата родина е България. Този опит за етнизация съвсем не е безопасен. Ние като гаранти на етническия мир, ще отговорим на това по депресарски. Ще прибавим един мощен, силен изборен резултат, за да видят, че такива предизвикателства не вървят пред ДПС“, втвърдява електората в Шумен Йордан Цонев. А Мустафа Карадайъ на няколко пъти говори за „Нашата родина България“ и изгубените в превода политици.

Според хората в бастионите на ДПС това говорене ще се ожесточи с стечение на кампанията, за да мотивира по-възрастните, които помнят Възродителния процес да отида до машините за гласуване.

Освен етническата карта от ДПС по време на митингите, местните лидери провеждат обучение на електората как да гласуват с машини. Това се случва най-много Северозападна България, където дето се разчита на гласовете на ромите.

Друга теза на ДПС в началото на кампанията е, че може да се наложи да се гласува трети път за парламент, защото партиите на протеста не искат да работят с тях, БСП и ГЕРБ.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече