Как Мая Манолова и роднините й заработват 1,2 милиона лева

0

Най-върлият политически противник на ГЕРБ и Бойко Борисов Мая Манолова, както и нейни близки са получавали нелоши доходи в последните години, благодарение на държавни служби. Дъщерята и зет й са назначени в държавата администрация при управлението на премиера Пламен Орешарски, когато Манолова получава възможността да назначи над 20 близки хора в различни ведомства, пише в новия си брой вестник „Галерия“.

 Ралица Манолова е назначена директно като старши експерт в отдел „Оценка, наблюдение и координация“  в Главна дирекция „Европейски фондове, международни проекти и програми“, която се занимава с оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.

 През 2013 година постъпва на служба със заплата 1200 лв. Към днешна дата с различните увеличения и компенсации възнаграждението й е 2393 лв. Междувременно е преназначена на длъжността главен експерт, за да вдигне заплатата си. Средно като бонус за всяко тримесечие получава 1802 лева. Това означава, че към заплатата добавя средно между 500 и 600 лв. Заедно с традиционната 13-та заплата дъщерята на Манолова получава над 40 000 лв. на година.

 Съпругът на Ралица Мартин Мирчев също е главен експерт, но в  земеделското министерство. Основната заплата е  2071 лв. Назначен е от Орешарски, любимият премиер на тъщата. Мирчев в същото време е ръководител на младежката организация на БСП в Кюстендил и от понеделник до петък работи за правителствата на Бойко Борисов, а през уикенда е опозиция. В същото време Мая Манолова добре изкарва с държавна пара.

Благодарение на Бойко Борисов тя става омбудсман със заплата близо 9000 лв., която получава близо пет години. Към тях се добавят други екстри за над 10 бона на месец. Прости сметки показват, че от 2013 година до днес Манолова и родата й са взели от държавата над 1,2 милиона лева.

През 2019 година стана ясно, че Ралица Манолова е собственик на един от най-скъпите и луксозни имоти в центъра на София. През 2007 година тя го купува за нищожните 100000 евро – цял етаж на столичната улица Алабин точно срещу хотел Рила. По това време Ралица е на 21 години и е безработна.

Справка в сайтове за имоти показа, че по това време цените в този район вървят около 4000 лв. за квадратен метър. Това означава, че семейство Манолови са платили с 200 000 хиляди лв. по-малко от реалната цена. Отделен е въпросът откъде 21 годишна безработна студентка вади толкова пари. Проверка на медиите показа, че на закупения от Ралица етаж се разполага „Център за изследване на отбраната“, който се ръководи от половинката на Мая Манолова – бившия военен министър от кабинета на Орешарски Ангел Найденов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече