Иван Пилето завежда искове за милиони (Атакува Светослав Илчовски и Павел Стоименов заради казаното от тях в комисията по ревизия)

0

Искове и сигнали, които могат да доведат до съдебни решения и санкции за милиони, завеждат „Градус“ АД и бизнесменът Иван Ангелов – Пилето заради накърняване на имиджа на компанията и обезценяване на пазарната ѝ стойност, става ясно от официално съобщение.

Действията им идват като отговор на изказаните на заседания на комисията по ревизия в предното НС твърдения за връзка между тях и властта по времето на ГЕРБ. Бизнесмените Светослав Илчовски и Павел Стоименов директно посочиха Ангелов като човек, който използва протекциите си, за да държи под контрол земеделието и храните. Илчовски заяви и че първоначалното борсово предлагане на „Градус“ е било на изкуствено завишена цена, което е ощетило пенсионните фондове, които са купили акции.

Според фирмата това са „безпрецедентни политически атаки“.

Сега „Градус“ сезират КФН за „невярна и подвеждаща информация от Светослав Илчовски и определени други лица относно „Градус“ АД и цената на неговите акции“, като това може да доведе до 5 млн. лева глоба. Фирмата е завела и иск за обезщетение за неимуществени имуществени вреди в размер на 10 млн. лева.

Подобни искове има и срещу Павел Стоименов, като един от тях е за 150 000 лв.

„Изразяваме убеждението си, че българската съдебна система ще въздаде справедливост при този опит за очерняне на името на сектороопределяща компания, която през последните 30 години осигурява работа и развитие на хиляди български граждани“, заявяват от „Градус“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече