Жената на Жан Виденов – крупна бизнес дама

0

След дълго отсъствие от политическия живот на страната Жан Виденов се завърна на политическия хоризонт с новата си партия „Лява алтернатива“, която ще участва на изборите с коалиция „Ляв съюз за чиста и свята република“.

Бившият премиер обаче е все така прикрит по отношение на личния си живот. По време на дългата политическа пауза, която направи, Виденов не е претърпял сериозни рокади в семейния си статус. Той все още е женен и живее със съпругата си Каталина, която странеше от публичността и докато той бе начело на държавата, а и след това. След падането му от власт всъщност идват добрите времена за жена му, която в момента е крупна бизнес дама.


През 1999 г. Каталина основава своя селскостопанска фирма, която към днешна дата е лидер в производството на етерични масла от роза, лавандула и други култури. В нея тя е съдружник с още двама бизнесмени, единият от които – Антон Величков, е и сред учредителите на новата партия на Жан. Финансовите отчети на фирмата показват, че печалбите ѝ са големи. Те варират между 280 и 300 хиляди лева на година. Въпреки това Каталина не се е изкушила да води живот на баровка. Тя не се появява по светски събития, отсъства от социалните мрежи и дълго време с мъжа ѝ продължили да обитават старото си жилище в Пловдив, намиращо се в обикновен панелен блок. Едва през миналата година стана ясно, че са купили терен в Марково – селото на богаташите от Пловдив, където именията никнат като гъби всеки ден. Там семейство Виденови имали проект за къща.
Жан и Каталина имат един син – Васил

който е кръстен на покойния баща на политика. За Васил се знае, че е завършил архитектура, но не е останал да се развива в родния си град, а дошъл в София. Отскоро обаче Виденов-младши се подвизава и като футболист. Той е част от пловдивския футболен клуб за аматьори „Карамба“, а позицията му е на защитник. На терена с екипа излиза почти всеки месец. Синът на бившия премиер през този април е навършил 31 години. Пази в тайна дали има приятелка или годеница, но от политическите среди издават, че Жан все още не е черпил за сватба или внуче, писа Ретро.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече