Фандъкова се оплака във Фейсбук: Вицепремиерът Пеканов иска да намали евросредствата за София

0

Ето какво написа Йорданка Фандъкова във Фейсбук.

„На първо място, защото проектите на София вече предварително са съгласувани с Европейската комисия, така че аргумент, че Комисията не би ги приела, не съществува. И второ, защото софиянци произвеждат най-голям процент от БВП в страната и са най-големите данъкоплатци за държавния бюджет“, изтъква Фандъкова. 

„Столична община има готовност да започне строителството на разширенията на метрото през район „Слатина“ до бул. „Цариградско шосе“ и през район „Подуяне“ още в края на тази година. Затова настоявам за гаранции за проектите на София, които софиянци заслужават“, пише още кметът на столицата. 

„Заявила съм и на срещата при вицепремиера Пеканов, че отнемането на проекти и средства от София с мотив да се пренасочат към малки населени места, е неприемливо. Реално и към момента столичани с техните данъци са най-големият донор на средства за инвестиции на държавата в страната“, обяснява Фандъкова. 

„Реконструкцията на трамвайното трасе по бул. „Цар Борис III“ е един от най-големите инфраструктурни проекти, по които работим в момента с осигурено европейско финансиране. До момента работата се движи по график, въпреки дъждовното време в последните дни. Има готовност да започне монтажа на релсите, което ще стане при сухо време“, подчертава кметът. 

„Тази неделя, 20 юни, ще възстановим движението по локалното платно на бул. „Македония“ и ще започнем работа по северното. Също от неделя започва демонтажа на релсовия път по ул. „Алабин“ между бул. „Христо Ботев“ и ул. „Лавеле“, обяснява още кметът на столицата.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече