Караянчева скочи на служебното правителство: Пак ли Кърджали ще бъде харизан на ДПС?

0

Бившият председател на Цвета Караянчева изригна срещу уволненията на служители в Кърджали. Тя обвини служебното правителство в чистка и в даване път на кадри на ДПС.

Пак ли Кърджали ще бъде харизан на ДПС, питам аз служебното правителство? Явно президентът Румен Радев протяга ръка към ДПС за неговата предизборна президентска кампания, запита Караянчева на пресконференция, излъчена на живо и във фейсбук.

По думите и директорът на Областното полицейско управление Иван Гавазов е бил повикан и отстранен по донос. Караянчева имала информация, че новият шеф ще е човек, близък до ДПС.

„Вторият човек, на който разбрах, че още не му е дадена заповед за уволнение, е Емил Войводов, директор на ДГС Ардино. Следващият, вече освободен от длъжност, е Хюсеин Садък, служител на „Земинвест“ ЕАД микрорайон Бенковски, за чието отстраняване няма законово основание“, категорична бе Караянчева.

Тя съобщи още, че пиарът на Областна администрация Милена Димитрова пък е била „уволнена по куриерска фирма“.

Цвета Караянчева е изпратила писмо до президента Румен Радев, в което го пита защо се позволяват подобни действия на служебното правителство.

„Протичащата в момента из страната чистка в голямата си юаст представлява безогледно уволняване по доноси и/или междуличности вражди“, отбелязва бившият председател на 44-тото Народно събрание.

„На национално ниво може да Ви изглежда, че политиката на „изчегъртване“ се харесва на част от нашите съграждани. Но на местно ниво, където хората се познават добре и знаят кой какво е постигнал, кой е професионалист и кой парашутист, нещавата стоят по друг начин“, отбелязва още Караянчева.

В писмото си до президента тя отбелязва, че ГЕРБ-Кърджали ще предложи на засегнатите от „настоящата „чистка“ безплатна юридическа помощ, за да потърсят правата си в съда“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече