Пламен Узунов е човекът на Георги Гергов на „Дондуков“ 2

0

Пламен Узунов е човекът на Георги Гергов на „Дондуков“ 2

Две от разузнавателните агенции в България останаха без шефове в последните седмици, след като оставка подаде шефът на ДАНС Димитър Георгиев, а този на ДАР – Атанас Атанасов, бе уволнен.

 Нормално е при смяна на властите новите управници да назначат свои хора на отговорни постове в държавата. В същото време смущаващо, когато обезглавят  в много кратки срокове две агенции, пряко отговорни за сигурността на България, пише „Галерия“.

Кой и защо толкова бързо с кадровите рокади в разузнавателните агенции митници?

 Според мнозина експерти около заменените в тези институции наднича сянката на президентския съветник по въпросите на корупцията и бивш вътрешен  министър Пламен Узунов.  В политическите среди той е наричан „сивият кардинал“ и се смята, че голяма част от назначенията в служебното правителство са по негови предложения. 

Името на Узунов се свързва с прословутата Пловдивска масонска ложа „Слънце – Ориент“, създадена и лидерствана от бизнесмена Георги Гергов. Тама членуват някои от най-видните фигури на политическия ни елит. За обвързаностите между нейните членове говори един знаков случай от 2015 година.

Тогава в Града под тепетата става катастрофа със смъртен случай, който така не е докладван в прокуратурата, което е грубо нарушение на законите. Проверка на инспектората на МВР показва и куп други нарушения при разследването на този случай, както и при 10 и други подобни инциденти.

 Съвсем наскоро бившият главен прокурор и настоящ шеф на комисията КОНПИ Сотир Цацаров призна в интервю за „24 часа“, че през 2015 година лично е подал сигнал до тогавашния вътрешен министър Бъчварова, след който Пламен Узунов си хвърли оставката от поста шеф на РДВР-Пловдив.

За  връзките между Панайотов и Георги Гергов говорят последните назначения в Агенция митници, които са изцяло хора от Пловдив при това всички са свързани с Георги Гергов.

 Само ден след срещата в пицария Виктория, при която Узунов получи плик от бившия митнически началник Петко Петков, начело на един големите митнически пунктове в Пловдив застава племенничката на Петков, Евелина Харизанова. Преди това тя работи като дребен чиновник в Отдел „Митническо оформяне“. Предшественикът й на поста Павел Геренски, който преди това е уволнен, но възстановен от съда, става зам. шеф на агенция „Митници“ където ще отговаря за акцизната дейност. Преди да се появи в Пловдив той управлявал митницата в Кулата. Шеф на агенция Митници също става кадър от Пловдив – Павел Тонев. При толкова началници, които идват от Пловдив и са толкова тясно свързани с олигарха Георги Гергов не е трудно да се свърже кадровата политика на служебния кабинет с двамата секретари на президента – Пламен Узунов и Николай Копринков.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече