Гаджев: Активистът на ДБ Шарков получавал ли е ключовете от софтуера на машините за вота?

0

Изпитвам чисто човешко съжаление към членовете на ЦИК. Измененията на изборния кодекс, които бяха приети на разпети петък, поставиха партиите на електрическия стол. Най-честната позиция, която може да има ЦИК е да излезе и да каже, че не може да спази закона. Предупредихме, че страната може да бъде поставена пред Конституционна криза. Това коментира Радомир Чолаков от ГЕРБ на брифинг.

Христо Гаджев попита дали активистът на „Демократична България“ Атанас Шарков е получавал ключовете от софтуера на новите машини за гласуване от „Сиела норма“ и дали по някакъв начин е модефицирал този софтуер.

Представителят на ГЕРБ отправи и въпроси към ЦИК – дали там работи венецуелският гражданин Алехан, както и още двама души от Коста Рика и Панама и дали имат те достъп до машините за гласуване и софтуера.

„Спомена се за броенето на отрязъците. Най-лесният начин за контрол е да се преброят първо бройката на отрязъците и дали те отговарят на данните от машините. Това е забранено от ЦИК и ние призоваваме Централната избирателна комисияда позволи това броене, за да може да се гарантира по някакъв начин честността на изборите“, каза още Гаджев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече