Евгений Михайлов: Рашков ме караше да подписвам фалшиви показания, а сега е вицепремиер на демократична България

0

Остават 13 дни до парламентарните избори, а партиите навлизат в кулминацията на своите кампании. Да очакваме ли изненади – това коментираха в студиото на „Тази сутрин“ политологът доц. Мария Пиргова и режисьорът Евгений Михайлов.

Относно генералната репетиция за вота, кметските избори в Благоевград, Пиргова ги описа като спокойни, честни и с ниска избирателна активност.

„На местни избори избирателната активност обикновено е около 30%, така че тези 27% за Благоевград не са изключение или нещо ненормално“, допълни тя.

Според Михайлов ниската избирателна активност е била заради страх.

„Толкова страх се нагнетява вече два месеца, че и аз се страхувам да говоря. Вероятно след изборите на 11 юли, ако няма парламент, избирателната активност ще бъде още по-ниска. Нагнетява се напрежение, няма информация за машините“, уточни той.

Пиргова заяви, че твърденията за манипулация на софтуера не са доказани: „Естествено е ГЕРБ да се защитават по всякакъв начин. Машинното гласуване беше прието от тях, но те нищо не направиха за машините. Аз смятам, че намеса в тези машини не може да има. Не очаквам манипулации, но трябва много сериозна битка срещу купения вот“.

Режисьорът заяви, че го смущава политиката на служебния кабинет. „Аз съм пенсионер, обещаха ми, че с 5% ще бъдат вдигнати пенсиите от юли, само че никой не казва, че това нещо е заложено в бюджета още от миналата година. (…) целият екип на президента Радев е от бивши агенти на Държавна сигурност.

Бойко Рашков, който е следовател на комунистическите служби и два пъти ме е разпитвал през 1990 г. и ме е карал да подписвам фалшиви показания, сега е вицепремиер на демократична България“, заяви Михайлов.

Политологът Пиргова коментира, че служебното правителство няма време за сериозна ревизия на предишната власт: „Те идват след 10-годишната диктатура и авторитаризъм, така че това служебно правителство има да се справи със страшно много задачи във всяка област – трябва да покаже картината в страната и да направи избори“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече