И мъжът на Аня Пенчева драпа за депутатска заплата

0

Съпругът на Аня Пенчева Ивайло Караньотов официално се включи в битката за властта. Той е водач на листа в София от национално обединение на десницата, което включва формациите КОД, БЗНС, „Български демократичен форум“ и “Средна европейска класа“,  пише в новия си брой вестник Галерия.

 Караньотов не се е изявявал досега публично, води кампания от Фейсбук, като дори е променил профилната си снимка с логото на обединението.

Освен като мъж на Аня Пенчева Караньотов е известен като един от най-големите антикомунисти и не спира да вини режима за несгодите, които семейство му е преживяло. Бизнесменът е категоричен, че именно заради комунистите неговата спортна кариера е била унищожена. Омраза към управниците от онези години той е насъбрал и заради жертвите, които собственото му семейство е дало заради убежденията си. В предаването Фермата, в което участва  преди време, той обясни, че собствената му баба не му позволявала да носи чавдарска връзка, защото това било предателство към дядо му. Въпреки че дядо  му помага за построяването на пристанищата в Бургас и Варна, в  един момент се оказва неудобен за властта и бил осъден на смърт. Дъщеря му, актрисата Славка Славова успяла да го спаси, когато случайно срещнала един от големите по онова време и го помолила за помощ. Това обаче била малка радост в сравнение, с всичко, което семейство продължило да търпи през годините. Всички били изгонени от родната си къща в Берковица и принудена да се изхранват с плетене на ръкавици. Майка му била изгонена от всички театри. Бащата на Ивайло също бил тикнат в затвора.

Караньотов не крие, че е приятно изненадан, че не получава хейт по повод кандидатирането си за депутат.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече