Смайващо богатство: 10 слуги обгрижват палатите на Бойко Рашков

0


Служебният вътрешен министър Бойко Рашков и неговата съпруга Мария харчат цяло състояние, за да поддържат имотната си империя, установи проучване на „Уикенд“. Според грубите сметки на техни познати, всеки месец Рашков и половинката му, която, оказа се, е сред маститите столични нотариуси, пръскат по над 25 000 лв., за да държат в перфектен вид семейните палати и да погасяват режийните разходи.


Смайващото богатство на Бойко Рашков лъсна на бял свят миналата седмица след справка с имотните му и данъчни декларации. Оказа се, че бившият висш магистрат и съпругата му Мария Михова притежават резиденция с размерите на прогимназия в полите на Витоша, няколко апартамента и гаражи в престижен жилищен комплекс в Несебър,

2 къщи с общ двор от над декар

в пирдопското село Антон, както и апартаменти в софийските квартали „Люлин“, „Красна поляна“ и „Младост“. Към имотната империя на Рашкови попада и просторен апартамент на престижния столичен бул. „Васил Левски“ №49, където се помещава кантората на нотариус Мария Михова.
Според оценката на брокери, към днешна дата имотните придобивки на Бойко Рашков и съпругата му са на пазарна стойност от над 5 млн. лв., като най-скъпо се котира имението на служебния вицепремиер в подножието на Витоша, в непосредствена близост до Академията на МВР и Американския колеж. Тузарският палат е със 700 кв. застроена площ, с двор от почти 2 декара и с няколко самостоятелни апартамента.
Имението на Рашкови разполага с 12 бани, фитнес, сауна, целогодишно отопляем басейн, блиндирано помещение със сейф за съхранение на оръжие и ценности, 2 гаража и 3 складови помещения.

Стойността на този имот е над 4 милиона лева.

Според декларацията на Бойко Рашков, той и съпругата му са похарчили „едва“ 450 000 лв., за да построят резиденцията. „Строена е преди много години, когато цените бяха други… Нали разбирате, че държавния служител не е бил сам и не е разчитал само на своите доходи“, отвърна Бойко Рашков на неудобния въпрос за финансовия си и имотен просперитет.
Съседи на служебния вицепремиер разказват, че имението до Академията на МВР било градено повече от 3 години, като Бойко Рашков лично наглеждал строежа. Още близо година отнело и обзавеждането на престижния палат, като мебелите, кухните и почти цялото обзавеждане пристигнали от Италия. Рашков брал големи ядове и с отопляемия си басейн, който не бил перфектно проектиран и на няколко пъти се налагало да идват специалисти, за да го ремонтират.
В резиденцията на Рашкови се трудят пет-шест човека, за да бъде гарантиран домашния уют на МВР шефа. Освен на готвачка и две хигиенистки, Рашков плаща

заплати на градинар и на двама охранители.

В Несебър, където белокосият неуспял кандидат за главен прокурор стопанисва няколко летни апартамента в частен жилищен комплекс, постоянно трудово ангажиран е само един човек, но през летните месеци Рашкови ползват услугите и на чистачка. За сметка на това обаче селското имение на МВР шефа с 2 къщи и огромен двор в пирдопското село Антон, се поддържа от трима човека.
„Грубо казано, за комфорта и уюта на семейство Рашкови се грижат 10 слуги. Странно е как са му останали 750 000 лв. на влог, при положение, че само месечните заплати на битовите му помощници достигат 20 000 лв“, одумват богатството на Бойко Рашков негови съседи, до един обитатели на едрия стопански елит. Според запознати, част от средствата, нужни на семейство Рашкови за поддръжката на имотната им империя, се осигуряват от отдаването под наем на 2 жилища в София, както и от руски туристи, които наемали всяко лято жилища в затворения компекс в Несебър, стопанисвани от вътрешния министър.
Съмненията, че новоназначеният МВР шеф прикрива произхода на милионите си чрез съпругата си Мария се засилват и от подписания брачен договор между съпрузите през 2019 г., в който се упоменава, че „издръжката на съпрузите по време на брака се осигурява от страните, а при развод не си дължат такава.“ Самият Бойко Рашков отрече спекулациите, че се е развел, или че планира раздяла с жена си Мария, с която са бракосъчетани от близо 40 г. Повод за подобно съмнение стана брачния договор, в който е записано: „С подписване на този документ страните прекратяват съпружеската имуществена общност по отношение на цялото придобито по време на брака имущество“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече