Патриотка-трафикантка атакува парламента (Изгонената от НФСБ Анелия Велева, продължава кариерата си като кандидат на ДПС)

0

В атака на парламента се е впуснала осъдена за трафик на мигранти патриотка от Костинброд, показа проверка на „Уикенд”. Вероятно като знак, че национализмът в България е по-скоро бизнес кауза за залъгване на наивни избиратели, някогашната яростна фенка на Валери Симеонов Анелия Велева цъфва в листата на ДПС в София Област.

Дали заради криминалното й минало, или липса на достатъчно качества, но на Велева е отредено скромното 11-място. Прави впечатление, че на изборите през април тя е 10-та, а сега преди нея са други емблематични фигури като ромския барон Александър Методиев-Бат Сали. Така шанса на трафикантката да попадне в парламента е почти нулев. Това, оказва се, не пречи на Велева да се включи активно в предизборната кампания на движението, агитирайки избирателите с патриотични лозунги. Дори и да не попадне в Народното събрание тя си остава общински съветник в Костинброд. И то от друга партия, която поне на думи се обявява против ДПС.
Патриотката Анелия Велева се прочу през лятото на 2017 г. покрай разбита от МВР престъпна група за трафик на мигранти. При акцията на магистрала „Тракия”, освен Велева са задържани съпругът й Калин, бивша барета и бизнес дама от Хасково. В трите коли, с които пътуват са открити петима нелегални мигранти, които броили по 1000 евро за ескорта от турско-българската граница до Сърбия.


По това време полицията почти всеки ден залавя трафиканти на хора. За това и първоначално медиите не обръщат внимание на случая. Интересът се връща едва след става ясно, че сред заловените е координаторката на НФСБ за Костинброд. Хора от града тогава разказаха, че Велева е изключително доверен човек на лидера Валери Симеонов. За това през 2014 г. е включен в партийната листа за парламента, а година по-късно става кандидат за кмет на града. След ареста от партията на Валери Симеонов моментално се разграничиха от Велева и я изключиха от редиците си.


Самата патриотка първоначално отрече да е замесена в трафик на мигранти.

Веднага след задържането си тя театрално със сълзи на очи се кълнеше пред магистратите, че не познава никой от спътниците си, освен мъжа си Калин. Велева убеждаваше съдиите, че нямала представа какви са чужденците, с които пътува. След няколко месеца в ареста спомените на „патриотката” рязко се върнаха. Тя призна вината си и сключи споразумение с прокуратурата. В замяна се отърва с условна присъда и 5 000 лв. глоба.


Изгонването на Анелия Велева от НФСБ не е пречка за политическата и кариера. Бившата патриотка моментално се ориентира към друга партия и през 2019 г. е избрана за общински съветник в Костинброд. Две години по-късно Велева се озовава в листата на ДПС за парламентарните избори в София Област. Участието на Велева в уж антагонистичната на „патриотите” ДПС не й пречи да подържа добри контакти с някогашните си другари от НФСБ. Политици от Констинброд разкриха пред „Уикенд”, че патриотката-трафикантка се е явила като пълномощник на Валери Симеонов при преговорите за съставяне на секционни избирателни комисии в градчето. Странното на пръв поглед политическо поведение на Велева има съвсем логично обяснение. Хора в града разкриват, че там хората на партиите отдавна действат координирано, особено когато става дума за казуси с пари. Нищо, че за пред медии и избиратели патриотите от коалицията твърдят, че ще се борят срещу участието на ДПС в управлението на страната.


В листата на ДПС за София Област са видими и други топли връзки между патриоти и хора на движението. Четвъртата Кристина Александрова преди две години е кандидат за кмет на Костинброд, подкрепена от „Атака”. По същото време съпругът на Александрова, известен като Стефан „Пожарната” е координатор на ДПС в Костинброд.


Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече