Изтъркани номера: БСП се похвали със 74 000 социалисти на Бузлуджа! Ама те реално били 9 хиляди

0

Дори съборът на БСП под връх Бузлуджа за годишнината от основаването на БСДП на Димитър Благоев-Дядото, успя да скара социалистите, научи Lupa.bg. Вчерашната информация от „Позитано“ 20, че близо 74 000 леви са се качили на Историческата поляна, за да слушат речите на шефката на партията Корнелия Нинова ядоса опозицията, част от която също бе там. 

Още по обяд, когато под Чинията вече се виеха хора и познатите естрадни шлагери, любими на по-възрастното поколение бесепари, наши източници преброиха едва между 6 и 9 хиляди души, далеч от числото, дадено от ръководството. 

Автобусите са били 2 пъти по-малко като брой, в сравнение с предишни години, а на всичкото отгоре са се качили на паркингите под върха полупразни, разкриха още нашите информатори. 

По оценки досега на събора под върха винаги са се събирали не по-малко от 40-60 хиляди социалисти, включително симпатизанти на коалиционните партньори на БСП. Сега, дори преброяването да не е било съвсем вярно, в един и същи момент горе не е имало повече от 10 хиляди, при това пръснати в околността, а не строени непременно пред сцената, за да слушат политически изказвания. 


Когато съборът е в истински разгар, в предишни години 

Бърза сметка показва, че ако под Чинията са успели да присъстват 74 000 души, трябва да си извозили 1480 автобуса с по 50 души и няколко десетки автомобила. Снимките показват, че това няма как да се е случило. 

Според част от опозицията вчерашният провал, по думите й, на събора сочи пряко нежеланието на голяма част от левицата да се отъждествява с политиката, водена от „Позитано“ 20. А други са се отказали да се включат в него заради променената от Корнелия Нинова дата за провеждането му. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече