Сделката на Петков за електромобилите като цирка с „Фолксваген“

0

Министърът на икономиката Кирил Петков извади дипломата си от „Харвард“ и я показа на пресконференция пред журналисти. Припомняме, че се появиха съмнения около образованието му и дали е завършил престижния университет. „Завършил съм в топ 10% на моя клас“, заяви той. Петков благодари и на един своите професори, тъй като е бил един от 45-те човека от „Харвард“ избрани за класа му. 

Петков заяви, че сделката с компанията за електромобили, която беше обявена миналата седмица, щяла да донесе инвестиции от 150 млн. лв. и допълни, че фирмата нямало да строи завод в София. Петков обаче допълни, че се надявал това да се случи и не пожела да каже поне от коя държава ще дойдат парите. Служебният министър с усмивка на уста само сподели, че от инвеститорите обещавали да купуваме евтини коли. Кирил Петков допълни, че би се радвал, ако до 14 дена подпише меморандум с производителите на електромобили. В пожеланията си младият експерт включи 600 чуждестранни компании, които имали интерес да инвестират в България, която иначе според първоначалните оценки на служебния кабинет е в трагично състояние.  

През последните години слушахме как сме се договорили с „Фолксваген“ и дори било въпрос на време да подпишем договор за завод на немската фирма у нас. Ситуацията тогава заприлича повече на новината, която обяви Корнелия Нинова за завръщането на Татяна Дончева в БСП, въпреки че адвокатката нямаше представа. 30-годишният Кирил Петков надмина дори предшествениците си от царския кабинет, които пристигнаха в България с един куп романтични обещания, но в крайна сметка всичко остана във въздуха, писа faktor.bg 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече