Дясната ръка на Корнелия наследил апартаментите на две бабки в центъра на София

1

Шефът на БСП в столичния район „Красна поляна” Евгений Белий явно има невероятен късмет. През последните години той е наследил апартаменти и земя на две възрастни дами. След това набързо, но успешно ги е продал. Според Имотния регистър жена, родена през 1915 г., му предоставя апартамента си на столичната ул. „Пиротска”, като тя запазва правото да ползва имота си. След време жилището й е продадено от Белий.


След смъртта на госпожата се оказва, че тя му е завещала и, както е отбелязано в регистъра, цялото си движимо и недвижимо имущество в Кюстендил. Отново много бързо предводителят на червените в район „Красна поляна” продава 5 декара земя в кюстендилското село Багренци, но запазва други 4 дка ниви в съседното Пиперков чифлик пак от същото наследство.


Друга възрастна дама също е щедра към другаря Белий, неясно поради какви причини. Тя му завещава апартамента си на престижния столичен бул. „Арсеналски”. Не минава много и този имот също е успешно продаден от Белий.


Според източниците ни господинът известно време работи в деловодството на Министерския съвет по време на първото правителство на Бойко Борисов. След това, казват, се подмушнал в партийната централа на „Позитано”. „Дойде като някаква жертва – спомнят си източниците ни. – Обясни, че е гладен, без работа и хляб. После успя да изпълзи до върховете на партията”.


Преди 4 години Евгений Белий става шеф на БСП в район „Красна поляна”. По това време в партията забелязали, че се върти около Янаки Стоилов. Тогава минавал за „флагман” на опозицията в Столетницата. Пак по онова време успява да се закачи и за Антифашисткия съюз, уж за да помага „без пари” на тогавашния шеф на организацията Симеон Игнатов, баща на египтолога Сергей Игнатов. Както отбелязват източниците ни, по това време Белий бил едва ли не един от най-яростните противници на Корнелия Нинова.


„И хоп, когато в края на миналата година почина Симеон Игнатов, нашето момче стана временно изпълняващ длъжността председател на Антифашисткия съюз, уж само до изборите след 2 години” – припомнят си на „Позитано”. Запознати с драмата твърдят, че веднага след това става най-вярната „стража” на Корнелия Нинова.
По думите на запознати другарят Белий вече е напълно обсебил петия етаж на „Позитано”, където се подвизават антифашистите и с пълна сила се умилква край бабките и дядовците от съюза. Дали пък няма пак да му се усмихне късметът с някое завещание, питат се сега негови съпартийци.
Но и при Белий стават инциденти. Миналото лято той се прочу, след като изяде шамари от Кирил Добрев насред „Позитано” 20. Опозореният Евгений в момента се съди със сина на Николай Добрев.

1 Коментар
  1. Давид Севрюков казва

    Със сигурност апартаментите са били за антифашисткият съюз, и той ги е уговарял за тази кауза. Но пред нотариусът в документите е пишело друго.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече