Кметът на община Гурково е обвинен за купуване на гласове за ДПС

0

Кметът на община Гурково Мариан Цонев е бил арестуван днес. Арестът му идва, след като комисия, на базата на прокурорско разпореждане, е дерегристрирала над 280 души, неправомерно регистрирани от Цонев за гласуване на предстоящите и отминалите избори.

Според множество свидетелски показания градоначалникът е участвал в ОПГ за купуване на гласове и изборни манипулации.

Източници на телевизия “Евроком” твърдят, че Цонев е подложил на рекет цял ромски квартал, с цел хората там да бъдат принудени да гласуват за ДПС, от която партия е издигнат кмета.

Местни жители разказват, че повече от седмица е спряна водата във въпросния квартал. Те припомнят, че градоначалникът незаконно прекарва тръби в махалата на града през 2019 година.

В епизод на предаването „Балотаж“ на “Евроком”, излъчен преди седмици, тарторът на ромския квартал Рашко Манев, заедно със съпругата си Бойка Манева, сподели, че кметът и синът му Георги Цонев ги заплашват с убийство, ако ромите не гласуват за ДПС. След споделеното пред медията жителите на махалата, които са около 150 души, остават без вода.

Непотвърдена информация сочи още, че синът на кмета също е издирван от властите за посочените престъпления, но към този момент не е арестуван, като се предполага, че се укрива.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече