Бабикян се врътна към ДПС

0

Кандидат депутатът Арман Бабикян от движението на Мая Манолова „Изправи се! Мутри вън“ бе развенчан като борец срещу ДПС и политическото статукво, след като негови политически опоненти го заснеха на продължителна среща с ексдепутатът от ДПС и настоящ член на Оперативното бюро в партията на Ахмед Доган, писа Уикенд.

В прессъобщение, изпратено до всички медии от централата на „Българските партиоти“, бяха приложени снимки от срещата между Камен Костадинов с един от лидерите на тъй нареченото „Отровно трио“, което миналото лято организираше протестите срещу правителството.
След като снимките видяха бял свят и предизвикаха цунами от негодувание в социалните мрежи, Арман Бабикян

призна за срещата си с Камен Костадинов,

но обясни, че снимките са правени отдавна. „Аз в момента съм във Велико Търново, а Камен Костадинов е на почивка в Гърция. С него се познавам от 30 години“, неумело се опита да омаловажи случката Бабикян.
Според информация на „Уикенд“, срещата на Арман Бабикян с един от лидерите в ДПС е проведена в началото на месец юни в дискретен ресторант в центъра на София. Разговорът между двамата е продължил повече от 2 часа, като почти през цялото време двамата политици са си шепнели. По време на срещата им и двамата са били без мобилни телефони, вероятно за да не бъдат подслушвани.
В политическите среди неофициално се коментира, че тайната среща между „бореца срещу статуквото и мафията“ с Камен Костадинов е била за опипване на почвата за бъдещи съвместни действия между „Изправи се! Мутри вън!“ и ДПС след парламентарните избори.
Твърди се, че Бабикян е опитвал да изтъргува от Камен Костадинов подкрепа на ДПС за бъдещата кандидатура на

Николай Хаджигенов за правосъден министър.

Макар изборите все още да не са се провели, опозиционните партии вече организират задкулисни преговори даже с върли политически опоненти, а залогът е съставяне на ново правителство. „Почти сигурно е, че този път ще бъде съставен кабинет и отсега новите политически играчи се стараят да се уредят с министерски кресла“, разкрива запознат политическите пируети.
Според думите му, от няколко седмици протича жестоко напрежение и надцакване между партията на Мая Манолова и „Демократична България“, тъй като и двете формации очакват да влязат в парламента и да се домогнат до министерства. „Една от основните битки е за това кой да бъде правосъден министър. Николай Хаджигенов е много обсебен от бъдещия си пост, но афинитет към министерското кресло има и Христо Иванов, който също ще бъде предложен за правосъден министър“, твърди източникът ни.
Според думите му, точно заради това е била срещата между Арман Бабикян и Камен Костадинов – да се осигури подкрепата на ДПС за Николай Хаджигенов. Смята се, че ДПС действително ще откаже да подкрепи за бъдещ правосъден министър Христо Иванов с мотив, че във втория кабинет на Бойко Борисов именно той е правил съдебната реформа, но се е провалил с гръм и трясък. Какво обаче е поискал в замяна Камен Костадинов от Арман Бабикян, засега остава загадка.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече