Фаталната Мата Хари вече е с Пламен Узунов

0

Христина Бобокова, свободонравната съпруга на русенския олигарх Пламен Бобоков, се оказа част от най-близкото обкръжение на окъпания в корупционна слава президентски секретар Пламен Узунов. Озадачаващото разкритие за многобройните през последните 2-3 месеца срещи между изуствоведката и кадровика на Румен Радев направиха пред „Уикенд“ двама независими един от друг източника на вестника.

Според думите им, Пламен Узунов и Христина Бобокова, които са от Пловдив, си правят срещите не в засукани ресторанти или в кафенета, а в модерна кооперация на ул. „Никола Карев“ в квартал „Кючук Париж“ града на тепетата. В съседната кооперация с апартамент разполага братът на Пламен Узунов – Ангел, за когото още миналата есен стана известно, че консултира срещу 60 000 лв. годишно фирмата на Бобокови „Приста Ойл“.
Мнителни политически конспиратори предполагат, че Пламен Узунов и жената на Бобоков

търсят дискретност при честите си срещи,

случващи се в ранно-следобедно време, не заради любовна връзка, а за да не привличат медийно внимание. Само преди месец Узунов бе заснет на обяд с бившия митнически шеф Петко Петков, на която комуникираха помежду си с бележки, а накрая Узунов си тръгна от заведението с обемист плик. Впоследствие се разбра, че ден след срещата им племенницата на Петко Петков – Евелина Харизанова, е назначена за шеф на „Митница Тракийска“, която отговаря за почти цяла Южна България.
„Звучи налудно, че Пламен Узунов може да върти любов със съпругата на адаша си Пламен Бобоков, още повече, че президентският секретар и роднините му от години са на хранилка в „Приста Ойл“, ама знае ли човек… днешния свят много се изврати“, одумват пловдивчани странната близост между Узунов и Христина Бобокова.
Някои предполагат, че покрай „райбер“ срещите си с Пламен Узунов тъмнокосата

г-жа Бобокова кадрува в министерства

и държавни учреждения, назначавайки посочени от мъжа й хора на ключови постове.
„Най-странното е, че Пламен Бобобов знае за визитите на своята съпруга при адаша си, но няма нищо против. Все пак възможното обяснение е, че след като миналата есен прокуратурата разсекрети тайните чатове между индустриалеца и бившият шеф на полицията в Пловдив, двамата предпочитат да не се срещат лично“, коментират запознати с дискретните срещи.
Някогашният шеф на полицията в Пловдив и служебен вътрешен министър в кабинета „Герджиков“ Пламен Узунов е щастливо женен от 20 години със съпругата си Теодора. Семейството има две деца, които вече са пълнолетни.
Що се отнася до Христина Бобокова, то съпругата на русенския олигарх Пламен Бобоков бе заподозряна в медийни публикации, че е мистериозната Мата Хари, заснела спящия Бойко Борисов и прочутото чекмедже. Тръгна слух, яростно опровергаван от Христина Бобокова, че тя често е посещавала премиера, носейки огромна дамска чанта „Луи Вютон“.
В интервю пред авторитетния немски вестник „Франкфуртер алгемайне цайтунг“ Борисов бе коментирал че

жена може да вкара в правителствената вила

500-евровите пачки и златни кюлчета и направи демонстрация пред германския журналист с дамската чанта на началника на кабинета му Деница Желева.
Съмненията, че Христина Бобокова наистина може да е мистериозната българска последователка на холандската стриптийзьорка и двойна агентка Мата Хара, се засилиха неимоверно след като бял свят видяха снимки от летните ваканции на укриващия се в Дубай от правосъдието Васил Божков. Оказа се, че Христина Бобокова, а покрай нея и съпругът й, редовно са се забавлявали на баровските купони на Черепа, провеждани на гръцкия о-в Миконос.
Божков, срещу когото през 2020 г. бяха повдигнати обвинения за укриване на над 300 млн. данъци от хазартна дейност, поръчкови убийства, рекет, подкупи на държавни служители и т.н., е подозиран от мнозина, че стои зад компромата от спалнята на Бойко Борисов. Най-общо слуха гласи, че допреди срещу братя Бобокови да стартира разследване за заравяне на хиляди тонове опасни и неразградими отпадъци от акумулаторни батерии в българската почва, изкуствоведката Христина е поддържала сърдечни отношения и с Борисов (установено е, че снимките от спалнята са от 2017 г.), и с Васил Божков.
За щастие на Христина Бобокова, масово ширещия се слух, че е заснела спящия гол Бойко в спалнята му, не попречи на брака й с Пламен Бобоков. „Обичам жена си! Тя е моята муза!“, често повтаря босът на „Приста Ойл“, който вече се радва на свободата си. Според запознати, Бобоков имал сериозни финансови затруднения в последните месеци, затова много се надявал на дружбата на съпругата си с Пламен Узунов, който от своя страна владее митниците.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече