Румен Радев скри жена си

0

Три месеца след мозъчната операция Деси Радева заряза светския живот

Три месеца след мозъчната операция, която претърпя Първата дама у нас, Десислава Радева, съпругата на президента, се пази като рохко яйце. Макар че напълно се е възстановила от интервенцията, заради която бе приета по спешност в тежко състояние с три мозъчни аневризми, Деси все още не се е върнала към обичайното си ежедневие.

Изчезна не само от светлините на прожекторите, но и  от социалните мрежи, където доскоро бе особено активна.  Първата дама ежеседмично пускаше хапливи коментари и си позволяваше откровено да коментира политическия живот в страната.

Заради здравословните проблеми, които имаше, Първата дама обаче била на специална диета и се ограничавала от определени храни и напитки. Освен това лекарите я посъветвали да се отърве и от другия си вреден навик – тютюнопушенето, което всъщност понякога е първопричина за появата на мозъчни аневризми. В средата на април тя се подложи на операция за укрепване на мозъчни аневризми в УМБАЛ “Свети Иван Рилски”.

Съпругата на президента потърси лекарска помощ след няколко дни със зверско главоболие. Състоянието й било животозастрашаващо, затова Радева била оперирана по спешност. Макар че вече тя е извън всякакъв риск, тя предпочита да си почива активно. Интервенцията, на която беше подложена Радева, е на стойност около 30 000 лв. За съжаление иновативната технология, която прилага младата звезда в неврохирургията – доцент Станимир Сираков, се покриват само отчасти от Здравната каса. Счетоводителите в бели престилки отпускат по 10 бона за консумативите при мозъчната интервенция, което покрива разходите за една аневризма. Това означава, че пациент като Радева трябва да влиза три пъти последователно в болница, ако иска да мине по Здравната каса. Президентът Радев доплатил 20 000 лв за спешната интервенция.

За първи път след операцията президентшата се появи навръх празника на труда – 1 май и направи официалното си завръщане в обществения живот, като придружи държавния глава по време на посещението му в Първомай, където той бе официален гост на празника на града. Радева се появи с ярко червен панталон на Max Mara за 250 долара и около 500 лв, черна блуза и черно сако.

 През юни Радева придружи съпруга си по време на посещението му в Италия. Това се оказаха единствените й публични изяви.

Източник: в. “Минаха години”

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече