ГЕРБ иска оставката на ЦИК заради организацията на вота в чужбина

0

ГЕРБ иска оставката на ЦИК. Причина за това е организацията на вота в чужбина. Това стана ясно на брифинг, в който участваха Бойко Борисов, Георг Георгиев и Тома Биков.

„Ако гласуването в чужбина беше гвоздеят на програмата на т.нар. реформаторски партии, то там видяхме най-много проблеми. Методически указания бяха дадени само два дни, преди вота“, заяви Георг Георгиев.

По думите му най-голямата изборна измама е това, което е станало с вота на изборите в чужбина. Според Георгиев гласоподавателите в чужбина са били излъгани. Той посочи, че за първи път методически указания за вота в чужбина са били дадени едва в петък – два дни преди изборния ден, което той отчита като недостатък.

„Те са длъжни да поемат и политическата, и експертната отговорност за създалия се изключителен хаос на изборите в чужбина“, заяви Георг Георгиев.

Той даде за пример секция в Норт Хептъм, Великобритания, която не е била разкрита по технически причини, въпреки подадените достатъчно на брой заявления за това. По думите на Георгиев за първи път членове на комисии зад граница са нямали контакт с ЦИК.

„Тези хора са длъжни да поемат отговорност за този хаос. Така желаната избирателна активност и даването на право на хората да гласуват е прекрасно. Но тези хора бяха излъгани. Има риск вотът им да не бъде зачетен”, смята Георгиев..

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече