Иво Прокопиев посочил Николай Василев за премиер?

0

 Номинацията на Николай Василев за пример на България сериозно разклати социалните мрежи, предизвика негодувание сред хората, които роптаеха срещу управлението на Бойко Борисов и ГЕРБ през лятото на миналата година. Николай Василев не се приема еднозначно по ред причини – беше водещата фигура в кабинета на НДСВ, който разпродаден всичко, каквото бе останало от времето на Иван Костов. Най-вече се прочу със скандалната сделка за приватизация на БТК, която Бе харизана за доста по-малко пари отколкото струваше, пише в новия си брой Галерия.

 Номинацията на Василев обаче има и друг сюжет, не по-малко скандален и с неясни последици за държавата.

 Очевидно е, че зад сензационното решение на Слави Трифонов се крие сянката на олигарха от Разград Иво Прокопиев.

През миналата година когато Прокопиев имаше сериозни проблеми с прокуратурата, стана ясно че той е прехвърлил част от финансовия си бизнес на компанията на Николай Василев „Експат Асет Мениджмънт“.

Преди около година медийни публикации разкриха, че на практика финансовият бизнес на Иво Прокопиев е със затихващи функции и придобиването му от Николай Василев е опит той да бъде спасен.  В него влиза и притежавана от Прокопиевъ банка в Македония. Тя почти не извършва дейност, като се изключат операции, които поддържат минимума от регулаторни изисквания на Националната банка на Скопие. Иво Прокопиев се опита да намери добър купувач на банката в Македония, но търси такъв и за финансовия посредник „Булброкърс“ в България.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече