РАЗДОР: Слави разцепи враговете на Бойко!

0

 Тежки раздори разтресат доскорошните противници на Бойко Борисов, след като Слави Трифонов обяви имената на министрите, с които смята да прави кабинет на малцинството.  Повечето хора от ръководството на „Демократична България“, „Изправи се! Мутри вън!“, заляха с критика шоумена, след като мълчаха шокирани часове наред.

 Десните и протестърите са разделени дали да дадат вота си за правителство с премиер Николай Василев. Хората на Атанас Атанасов били твърде против да гласуват за правителство на „Има такъв народ“, обидени, че не са поканени на разговори каквито надежди имаше преди вота.  За ДСБ големият авторитет е бившият премиер Иван Костов, който е в сложни отношения с царистите открай време, коментираха пред „Галерия“ от тъмносините редици.

В Да, България“ на Христо Иванов също имало резерви към предложения кабинет, но били по-склонни да му дадат подкрепа, без да участват в него.

Зелените от коалиция „Демократична България“ също пасуват и не дават оценки за предложението на Слави. Подобна е ситуацията и в коалицията „Изправи се! Мутри вън!“.

Арман Бабикян и Николай Хаджигенов изказаха огорчението си от действията на Слави да направи кабинет на тъмно, дори Мая Манолова, която е приятелка на Слави, е недоволна от него.

Гласовете, че става дума за откровено предателство, станах още по-остри, след като дългия размаха пръст на Манолова и  Христо Иванов от Фейсбук.  Ето публикацията без редакторска намеса:

“Разбрах, че правителството, което “Има такъв народ” предложи било правителство на Доган. Не е на Доган, на Ердоган е. Не – на Байдън. Не – на Макрон. Не – на Миню Стайков. Не – на Ковачки. Не – на илюминатите. Всички анализатори пропускате много варианти.

Още вчера заявих, че “Има такъв народ” не участва в никакви задкулисни договорки и не реди министри нито в нечий зайчарник, нито в нечий сарай. И нашето предложение за правителство не е нито на Борисов, нито на Доган. Напротив. Борисов и Доган са едно неприятно минало и “Има такъв народ” ще работи никога повече да не се повтаря наложеният от тях модел. Моделът, в който някой от двамата е инструментът, разпределящ порциите. Някои не са разбрали – “Има такъв народ” не предлага порции. Съжалявам, че трябва да ви разочаровам – няма порции. Има задачи, които чакат своето изпълнение. Някои от тях ги обявих вчера.

Предложението на “Има такъв народ” гарантира, че сега никой няма да може да каже: “Властта е в моите ръце.” Всъщност, властта да е в ръцете на образовани, можещи и почтени хора, а контролът върху нея да е изцяло в ръцете на Парламента. Това предложихме вчера. Някои хора обаче са разбрали точно обратното. И много се забавлявам – представям си как отличничка от Колумбийския колеж, с магистратура от Мерилендския университет и с допълнителни квалификации от Оксфордския университет като Наталия Митева може да има нещо общо с необразован човек като Бойко Борисов. Както самият Борисов е признавал – той е прост и затова се разбира само с прости. Забавно е и как доктор по биологични науки от Кеймбридж като Велислава Петрова може да има нещо общо с хидролог като Доган.

А по повод на Николай Василев и внушенията с НДСВ 2, ще кажа следното:

След като Христо Иванов е бил министър на Бойко Борисов, това означава ли, че „Да, България” са ГЕРБ 2? След като кандидат-премиерът на ГЕРБ Даниел Митов е бил заместник-председател на партия ДСБ, която сега е част от „Демократична България”, това означава ли, че ГЕРБ са “Демократична България” 2? А Мая Манолова, след като е била заместник-председател на Парламента от БСП – какво означава? “Изправи се, Мутри, вън” са БСП 2 ли?

Предложението за министър-председател на “Има такъв народ”, а и всички наши предложения, са базирани на експертни качества. Предлагаме хора, които могат да свършат работа. А в крайна сметка, не е ли това единствената цел пред едно правителство? Да свърши работа”.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече