Борисов лаконичен след разпита: Сигнали за заплаха, че някой ще го ям!

0

Над 200 души се събраха пред сградата на Националната полиция, където на 45-минутен разпит беше бившият премиер Бойко Борисов.

Освен възгласи и плакати в подкрепа на лидера на ГЕРБ, те поискаха оставките на служебния вътрешен министър Бойко Рашков и президента Румен Радев.

Борисов беше лаконичен за въпросите, които са му задавали разследващите, но обвърза вчерашното драматично решение на ЦИК за заличаването му като депутат с разпита днес.

Според лидера на ГЕРБ Комисията се съгласила с молбата му да не е народен представител, едва след като станало ясно, че ако бъде обявен за такъв, ще има имунитет и няма как да бъде разпитван:

„Изключително професионално отношение на колегите. За съжаление и по трите сигнала, където давах сведения всичките са за, че някой нещо чул, че някой, когато правил крос, че нещо говорил и това са от 2009 до 2012 година – за заплаха, че някой ще го ям. Никога. Никога“.

Борисов дойде на разпита с адвокат, въпреки че това не се налага. Адвокатът му е Менко Менков, познат от други дела, свързани с представители на ГЕРБ и на бившето управление, които са имали проблеми с правосъдието.

Лидерът на ГЕРБ съобщи във вторник за предстоящия разпит като показа на партийна пресконференция призовката си.

В нея пишело, че е извикан за снемане на сведения. Тогава Борисов предположи, че е призован или заради изборите, или заради огласен преди време от служебния вътрешен министър Бойко Рашков сигнал от бизнесмен, който твърди, че е бил заплашван от бившия премиер преди десетина години.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече