Медици от „Пирогов“ блокираха бул. „Цар Борис III“, искат си Балтов

0

Медици от столичната болница „Пирогов“ за кратко блокираха тази сутрин бул. „Цар Борис III“ в рамките на протест в защита на отстранения директор на болницата Асен Балтов.

Медици от лечебното заведение заявиха, че ще продължат да протестират

Зам.-директорът на „Пирогов“ проф. Николай Габровски заяви пред БНР:

„Това е спонтанна реакция на нашите колеги, която е свързана с голямата обида, която беше нанесена на „Пирогов“ като институция с това обвинение, че „Пирогов“ точи НЗОК. За нас това е абсолютно неприемливо, не отговаря на истината. Никаква възможност не ни бе дадена в законови срокове да се защитим и по някакъв начин да изкажем нашата позиция, а директно се премина към наказателни действия. Това е абсолютно неприемливо. „Пирогов“ изкара една изключително тежка година и половина, наистина колегите се раздадоха, буквално се откъснаха от семейство, от всичко, за да бъдат по местата си, не е това, което заслужаваме“.

Очаква се протестите да продължат всеки ден, пациенти също ще се включват в тях, а движението по булеварда ще се блокира всеки ден. Лекарите се заканват, че може да разпънат и палатки.Решението за смяната на проф. Балтов е на служебния здравен министър Стойчо Кацаров. Причината са резултатите от проверката на Здравната каса, която приключи на 10-и юли и установи нарушения за над един милион лева, които здравното заведение трябва да върне на Касата.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече