Румен Радев овладява силовите министерства

0

 Президентът Румен Радев ще има контрол върху МВР и Министерството на отбраната в проектокабинета на Слави Трифонов, показва проверка на „Галерия“.

Кандидатката за наследник на Каракачанов Теодора Генчовски идва от администрацията на президента, където е била главен експерт, разкрива декларацията й за конфликт на интереси. Тя е близка на служебния премиер Стефан Янев, който е един от секретарите на Румен Радев, и според служители в президентството е една от най-верните му подчинени.

Запознати издават, че номинацията е съгласувана с Румен Радев, който като бивш армеец, държи да знае какво се случва в Министерство на отбраната и да има влияние там.

 Преди 10 години Генчовска е работила като началник на отдел „НАТО и ЕС“ в Министерство на отбраната.

За близостта на Генчовска до Радев говори последният й пост. Той беше патрон и домакин на инициативата „Три морета“. Неслучайно един от четиримата членове на координационния съвет от българска страна е точно Генчовска. Тя е основното лице за контакти с партньорските държави, а за връзка с нея е посочен служебният й имейл в президентството. За човек на президента Радев е сочен и бъдещият силов  вицепремиер и вътрешен министър Николай Радулов. Професорът от НБУ е бил главен секретар на МВР за кратко от февруари 97-ма до декември 98-ма година когато напуска. По това време той е отговаряло и за кадрите в министерството.

Един от младите полицаи по онова време е Пламен Узунов от Пловдив, който по-късно ще стане директор в Пловдив и служебен вътрешен министър в първото правителство на Румен Радев. Твърди се, че топлата връзка на Радулов и Узунов е точно от периода преди повече от 20 години. Неведнъж 65-годишният професор е защитавал и тезите на президента и дори е бранил публично Пламен Узунов, когато прокуратурата го обвини за търговия с влияние.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече