Лидерска битка тресе „Демократична България“! Пред разпад ли е коалицията?

0

В сложното време, когато „Има такъв народ“, отказва колаборация с парти на протеста при съставяне на правителство „Демократична България“ се тресе лидерски противоречия.

 Христо Иванов, който е доминиращата фигура в дясната формация, напоследък влизал в тежки спорове по важни въпроси със съпредседателите на зелените Владислав Панев и Борислав Сандов. От друга страна, председателят на ДСБ генерал Атанас Атанасов настоявал негова да е решаваща дума при определяне на позициите на обединените по всяка тема.

 Деструктивните процеси създавали доста напрегната обстановка при заседанията на формацията, пише в новия си брой  „Галерия“. Лидерите си давали сметка, че ако те се задълбочат, не изключено да се стигне до разпад на коалицията. Последното би било пагубно при евентуални трети за тази година избори, които според много анализатори стават все по-вероятни.

Не са по-лесни отношенията между „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън!“ на Мая Манолова. Тя от  година има добри взаимоотношения с Трифонов e единственият лидер на протеста, който се срещна с Тошко Йорданов след изборите, за да му обясня как се случват нещата в политиката, докато Христо Иванов заговори за задкулисие и между и ИТН и  Сарая.

Високомерното отношение на Тошко Йорданов и компания към десните прави конструктивната комуникация изключително сложна.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече