Николай Хаджигенов в скандал за рибай стек за 27 лева

0

Адвокатът Николай Хаджигенов, който е смятан за един от лидерите на миналогодишните протести, вдигнал чутовен скандал в ресторант Casa Mia, който се намира край парка в елитния столичен квартал „Изгрев“. Това разкриват пред вестник „Галерия“ очевидци на случката, белязала иначе спокойната неделна вечер в края на миналата седмица.

В 19:45 в малкото, но изключително добре поддържано заведение, което има четири маси под небето, пристигат Хаджигенов и неговата тайнствена спътница – неизвестна на широката публика руса госпожа. Напереният възпитаник на правния факултет в Нов български университет и въпросната дама слизат от италиански фиат и сядат на една от външните маси. Това се случва буквално минути след телевизионното участие на Хаджигенов в предаването „Неделята на NOVA“, в което той наперено вече бе обявил, че ако се наложи, ще бъде сменен съставът на целия Висш съдебен съвет, но главният прокурор Иван Гешев трябвало да бъде отстранен.

Секунди след като се настаняват, Хаджигенов поръчва 200 грама аперол за дамата, бира за себе си и полуизлегнат на стола, се обръща високомерно към сервитьорката: „Предложете ни нещо по-така за хапване! Нещо по-специално!“. След кратко умуване адвокатът решил да се поглези, демонстрирайки висок стандарт, и си избира рибай стек от 27 лева порцията, а блондинката – паста „Равиоли“.

Точно след половин час, колкото според дебелите книги е времето за приготвяне на рибай стек, поръчката е сервирана на високопоставения борец за светлото бъдеще на българите. Любезните домакини са усмихнати и въобще не предполагат какво ги очаква. Хаджигенов хваща вилицата с лявата ръка и ножа с дясната, отрязва няколко парчета от сочното телешко месо и гневен се обръща с висок глас, нетърпящ възражение, към сервитьорката: „Кво е т’ва, бе? Т’ва не е никакъв рибай стек!“. Притеснената жена се опитва да му обясни, че този специалитет се приготвя точно така – с една трета червено месо по средата, но среща яростния клиент, който напушено се нахвърля с думи срещу нея: „Т’ва не е средно изпечен рибай стек. Аз съм изял тонове рибай стек! Не ми се обяснявайте“. Нервната канонада е последвана от словесната атака на спокойната до този момент непозната спътница на Хаджигенов, която обявява, че нейната паста „Равиоли“ била преварена. След поредна порция възклицания и публична демонстрация на недоволство Хаджигенов иска сметката: „Плащам в брой!“. После става, без да докосне ястието, и се качва във фиата на русата дама!

Свидетели на театрото са няколко редовни посетители на заведението, което е известно с най-добрата и изискана кухня в квартала. „Тук винаги готвят с подбрани продукти и досега не съм чул някой да се оплаче от качеството на това, което се предлага. Изумен съм от сценката. Очевидно някои хора забравят откъде са тръгнали“, коментира клиент на Casa Mia.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече