Проф. Балтов спасил живота на наследника си Иван Поромански

0

След като служебният здравен министър заяви публично, че подписът за лечението му в Пирогов е бил фалшифициран, уволненият началник прф. Асен Балтов заплаши, че ще заведе дело срещу  здравното министерство, и настоя за графологична експертиза на подписа, писа „Галерия“.

Лекари, сестри и санитари продължават да протестират срещу уволнението на Балтов, който изкачва стълбите на цялата йерархия в Пирогов, където работи дори като санитар. В лекарската война настрани остава в новоназначеният от Кацаров нов шеф на болницата проф. Иван Поромански.

Интересно е, че преди повече от 10 години животът на новия шеф на болницата е бил спасен именно от професор Балтов. Тогава Поромански претърпява тежък инцидент след нападение от пациенти и се налага сложна операция, извършено от екип, в който е професор Балтов. Между другото, от документи, които изтекоха в публичното пространство, стана ясно, че Поромански е получавал досега трикратно по-висока заплата от директора професор Балтов. Заради огромни бонуси, които е прибирал под формата на допълнително материално стимулиране за 2017 година той е взел общо малко над 68 хиляди лева, а през следващата година двойно повече. През цялата 2019 година има огромни бонуси и месеци наред взима над 20 000 лв., като през август  размерът на сумата достига 29 000. И така общо за цялата година  доходът  му възлиза на 221 963 лв.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече