Меглена Кунева – фаворит в битката за премиер

0

След като Слави Трифонов оттегли кандидатурата на цариста Николай Василев за премиер, тръгна лотария кой би застанал начело на правителството на промяната. Близки до формацията на Трифонов твърдят, че той би заложил на три дами, още повече, че подобна концепция е твърде близка до либералните идеи, които са особено популярни на Запад, а вече е у нас.

 Според източници на „Галерия“ главният фаворит за поста е бившата царистка и еврокомисар Меглена Кунева. Нейната кандидатура бе загатната и от изявления на Арман Бабикян – един от лидерите на „Изправи се! Мутри вън!“, формацията, която се очаква да подкрепи новия кабинет. Паметливи припомнят, че Кунева бе масирано подкрепена от Слави и неговите сценаристи на изборите за президент през 2011 година. Тогава цялото шоу застана открито зад бившата журналистка от националното радио, а Слави обяви в праймтайма на bTV, че лично я подкрепя.

Според много анализатори Кунева е женският огледален образ на Николай Василев – напориста, приемана добре в Европа, с чисто досие не дотам ясни помисли амбиции.

Друга част от наблюдателите прогнозират, че шоуменът ще номинира човека, който има най-големи заслуги за формирането на структурите на партията. Това е дамата,  с която той съгласува всяко свое намерение – главният секретар на формацията Виктория Василева.

Самата тя е знаков кадър на Христо Бисеров в СДС, бивш депутат от Козлодуй, шеф на младежкото СДС.

Мъжът който евентуално ще конкурира Меглена Кунева и Виктория Василева,

според информация на „Галерия“, е предложението на Слави Трифонов за министър на енергетиката в първото неслучило се правителство на „Има такъв народ“ – Красимир Ненов. Той е икономист и финансист, бакалавър по икономика от университета в Арканзас, има магистърска степен по стопанско управление от университета Корнел Ню Йорк, както и магистърска степен по бизнес администрация от университета в Льовен в Белгия. Бил е търговски мениджър и директор на енергийни компании в България и Русия, а в момента е изпълнителен директор на ТЕЦ „КонтурГлобал“ Марица Изток 3, приватизирана от комплекса „Марица-Изток“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече