Наглост! С две дела зад гърба си, Георги Котев иска да стане шеф на „Автомагистрали”

0

Скандалният бивш зам.-шеф в „Автомагистрали” Георги Котев отново е сред кандидатите за директорския борд в компанията. Въпреки че има две криминални дела зад гърба си, той изненадващо е допуснат до конкурса.

Котев стана национално известен, след като се оказа, че само той като зам.-шеф на „Автомагистрали” разполага с ключа за стаята за първа медицинска помощ, която на мнозина им заприлича на хотелска стая за любовни срещи. Разбира се, от „Автомагистрала” отрекоха стаичката на седмия етаж на сградата, до кабинета на бившия заместник-директор Георги Котев, въобще да е ползвана. Иначе въпросната медицинската стая е снабдена с аптечка с лекарства, мини-бар със сладкиши, безалкохолни напитки и минерална вода, чехли и като екстра има и вана с масажен душ. От ръководството обаче уточниха, че само зам.-директорът Котев е имал ключове от нея.


Самият той пък беше отстранен от високия пост от служебния министър Виолета Комитова в началото на юни т.г. Господинът обаче веднага подава документи в конкурса за още по-престижна позиция в директорския борд. И явно според министерството няма причини да не го допуснат, въпреки че има две съдебни дела, в които е главен герой. Да уточним, че и двете са приключили. Обаче по давност.


По едното дело е обвинен, че е задигнал строително скеле. Бил го наел под наем, обясняват запознати, но така и не платил договорената сума. След дълго и мъчително разтакаване, делото завършва безславно, защото изтича срокът, в който може да се гледа в съда.


Вторият процес има сюжет, който напомня сцена от филм на Тарантино. Историята се разиграва през 2005 г. През една юлска нощ, към 3,3 часа господинът принуждава четирима мъже да тичат пред джипа му по селски път край Дупница. При това стрелял с газовия си пистолет и дори ударил с него по главата един от мъжете. След дълго мотаене през 2018 г., тоест 13 години по-късно, когато един от участниците в инцидента е вече починал, съдът му налага условна присъда. Следва обжалване и накрая делото приключа безславно, понеже е изтекъл срокът.
Георги Котев преди да се гмурне в пътното строителство има месарска фирма. Около нея обаче витаят съмнения, че преработва месо от коне и магарета, които така и остават недоказани, въпреки че ХЕИ често я проверява, основно поради сигнали за лоша хигиена. След време Котев се отказва от хранителната промишленост и се включва в строителството на бензиностанциите на известна австрийска верига. Пълна загадка е как е пробил там, но след това прави още по-голям удар. Назначен е за зам.-изпълнителен директор на „Автомагистрали”. Мнозина не могат да повярват на очите си, когато го виждат рамо до рамо с бившата строителна министърка Петя Аврамова по време на разправиите в комисията по ревизиите на Мая Манолова, понеже е известен като колбасар. Той обаче се преквалифицирал в пътен строител.


След това избухна и скандалът с медицинската стаичката в „Автомагистрали”. В родното му село Дяково, край Дупница, пък разказват, че се подвизавал в мерцедес с многозначителния номер „BOSS”.

Източник: Уикенд

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече