Сензационно: Вижте защо Стоичков е бесен на Слави и отказал да е в партията му

0


За никого не е тайна, че Слави Трифонов от години поддържа близки лични отношения с по-голямата част от футболните ни легенди от т. нар. „Златно поколение”, завоювало бронзовите медали на световното в САЩ’94. Съвсем логично сега те гравитират около партията му „Има такъв народ” – към Дългия вече се присламчиха бившият гербер Йордан Лечков и Емил Костадинов, говори се, че дори скандалният Боби Михайлов е получил обещание да му се даде едно рамо от новата управляваща партия да запази поста си в БФС, писа Уикенд.

Единствено що се отнася до най-голямата звезда на родния футбол – Христо Стоичков, Слави ударил на камък. Камата не само не ще да рекламира политическото му отроче, но и откровено се подиграва с обществените напъни на Дългия, когото в частни разговори наричал „алчен цървул”.
Близки до носителя на „Златната топка“ твърдят, че още миналото лято Трифонов го потърсил по телефона с надеждата да се включи с името си в новото му движение. Онзи обаче го препсувал в типичен стил и затворил телефона. Истината е, че Стоичков, колкото и да е щедър към приятелите си, е изключително отмъстителен, когато някой засегне егото му. А точно такъв е случаят с Дългия. Христо му има зъб вече цяло десетилетие и със сигурност скоро няма да му мине, твърдят запознати с характера на иконата.
 „Аз Слави Трифонов съм го зачеркнал от кръга на приятелите си, а тази пролет, като го видях в един ресторант в Барселона, малко оставаше да го омаам!”

Това изказване на Христо Стоичков срещу гологлавия шоумен е направено преди почти 10 години, а причината за зачеркнатото приятелство между двамата е меркантилността на Дългия. Слави поискал на Стоичков хонорар от 20 000 евро, за да пее на бенефиса на футболната ни легенда в Барселона. На 29 май 2004 г. Христо Стоичков официално сложи край на футболната си кариера на стадион „Ноу Камп” в Каталуния, където над 40 000 зрители се сбогуваха с кавалера на „Златната топка”. В бенефиса на Камата се срещнаха „Дрийм тийма” на „Барселона” и „Отбора на света”, който бе съставен от куп велики майстори на коженото кълбо от 90-те години – Ривалдо, Давор Шукер, Роберто Манчини, Георге Хаджи, Иван Саморано, Давид Жинола… Двата отбора бяха водени от треньорите легенди сър Боби Робсън и Йохан Кройф, асистираше им Димитър Пенев. Всички герои от САЩ’94 също взеха участие в прощалния мач на Христо Стоичков.


Единственият българин, поискал хонорар, за да участва в тържественото сбогуване на Стоичков с футбола, е Слави Трифонов. Още през март, когато организаторът на бенефика на Ицо – мениджърът Лъчезар Танев, поканил шоумена и неговия „Ку-ку бенд” в Барселона, Дългия заковал твърда тарифа от 20 000 евро за неговото участие плюс още 10 000 евро за музикантите от „Ку-ку бенд”. Разбира се, Стоичков не е очаквал Слави да пее безплатно, но в случая ставало въпрос да бъдат изпълнени точно 2 песни на стадион „Ноу камп”. За сравнение – великият Хосе Карерас поддържал хонорар от 50 000 евро, но категорично отказал да пее срещу заплащане на бенефиса на любимия си футболист и дошъл безплатно.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече