Стефан Янев в конфликт със съветниците на Румен Радев?

0

Дълбока пропаст се е отворила в отношенията между премиера Стефан Янев и президента Румен Радев, обясняват пред „Уикенд” запознати с проблема. Макар и назначен от президента, служебният министър-председател все по-ясно искал да се разграничи от него. Най-вече от двамата му съветници, поели ролята на кадровици, Пламен Узунов и Николай Копринков, подчертават източниците ни.

Стефан Янев иска да остави името си в историята, а не да върви по схемите на разследвания Узунов и на колегата му Копринков, казват източниците ни. Те допълват, че бившият кмет на пловдивското село Труд Николай Копринков вече е надделял в тандема с бившия МВР шеф и е поел водещата роля в кадруването. Съответно и в инкасинрането му, уточняват източниците ни.


Последното назначение, от което Стефан Янев не бил никак доволен, според запознати е на бившия военен министър Николай Цонев, настанен в „Български ВиК холдинг”. Да поясним, че държавният холдинг ВиК е създаден с капитал 1 млрд. лева. Основната му дейност е да подпомага водните дружествата в страната, като им дава заеми за оздравяване и за инвестиции. С тях трябва да се подобрят доставките на вода, да се намалят загубите по мрежата и т.н., все интересни дейности, за които се наливат доста пари.
Иначе Цонев се спрягаше като евентуален военен министър в служебното правителство, но се размина с този пост, както и с другата обсъждана позиция – шеф на кабинета на Стефан Янев. Причината е, че няма достъп до класифицирана информация. Източниците ни обаче са категорични, че напоследък обаче той е много по-близък с президента, отколкото самият Янев.


Дуетът Узунов-Копринков обаче се е развихрил из всички министерства, категорични са запознати. „Не е случайно, че във втория ешелон на властта навлязоха кадри главно от Пловдив – свързани или с местна масонска ложа, или с БСП” – подчертават запознати.

Пламен Узунов


Сред най-фрапантните примери само от последните дни е някоя си Мария Белколева, поставена за зам.-министър на туризма, въпреки че досега е била само брокер на недвижими имоти, а и няма още много време до края на служебния кабинет. Главната й заслуга била, че в миналото е много близка приятелка с Пламен Узунов и много искала да запише в биографията си нещо впечатляващо.


Скандали, в които са намесени двамата съветници, има и около зам.-финансовата министърка Моника Димитрова-Бийчър. Когато напуска фирмите си, за да влезе в политиката, в тях като управител и собственик влиза Антон Боянов. Въпросният е братовчед на печално известните висаджии Васил и Георги Илиеви и е борец като тях, а в нови времена вносител на кафе от Италия. Запознати обясняват, че връзката между двамата минава през масонска ложа. Бившият борец и финансистката, за която казват, че иначе е добър професионалист, били масони. Въпреки че са в различни ложи, те не могли да прескочат волята на по-висши зидари от ранга на Узунов и Копринков. Прехвърлянето на фирмите на Димитрова-Бийчър към Антон Боянов било договорено по масонска линия.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече