Тънки сметки: Метресата на Черепа разкара Хаджигенов, съдът не я пуска на море

0

Бившата певица и настояща бизнесдама ЛиЛана забрави какво е летен отдих и дойде днес в ужасната жега в задушната зала на спецсъда, видя репортер на Lupa.bg. Първата й работа беше да хвърли истинска бомба – спряганата за любовница на Васил Божков сладурана депозира молба за смяна на адвоката си – видния протестър и депутат Николай Хаджигенов.

Лили Деянова се опита да демонстрира увереност, слагайки усмивка на лицето си, виждайки интерес на медиите към персоната й. ЛиЛана обаче побърза да се мушне в съдебната зала.

ЛиЛана обясни, че в последните дни трудно се свързала с досегашния си адвокат Николай Хаджигенов, защото бил зает в парламента. Затова и започнала преговори с други защитници. И понеже в летния сезон, според нея, това било трудно, тя поиска поне седмица-две. Така съдът отложи делото.

Нейни познати разказват, че сочената за близка на Васил Божков бизнесдама по това време на годината обичала да събира тен на екзотични курортни места, преди прокурорите да й повдигнат обвонение.

Спецсъдиите обаче не се съобразиха с графика й, като запълниха летните месеци с дати по делото й и категорично нямат намерение да й позволят да излиза зад граница.

ЛиЛана вероятно се надява, Слави Трифонов и „Има такъв народ“ да закрият спецсъдилищата, в които тя се поти с финансови обяснения. Може би това е и причината да предприеме маневрата с Хаджигенов.

Лиляна Деянова, по-известна като ЛиЛана и още шестима души са подсъдими за незаконно усвояване на евросредства по програма „Иновации и конкурентноспособност“.

От спецпрокуратурата съобщават, че според събраните  доказателства за времето от 2016  до 25 април 2020  групата е усвоила неправомерно над 2 милиона лева.

Обект на разследване са 11 договора за европейско финансиране, сключени от контролирани от групата фирми. По 4 от тях изплатените средства са били върнати,  3 договора са прекратени, без да се стигне до отпускане на средства, а за останалите 4 са назначени експертизи.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече