Фандъкова: Не разбирам защо Атанас Пеканов води тази битка срещу София

0

Имаше една голяма спекулация, която продължава и в момента. Не зная каква е причината за тази битка, която се води от вицепремиера Пеканов. Той твърди, че София взима огромни средства, но от близо 13 млрд. лв. заложени в плана за възстановяване, средствата, които бяха заложени и защитени от нас в предишния вариант на плана, бяха 360 млн. лв. за метрото и 250 млн. лв. за канализация на 4 населени места. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова при инспекция на ремонта на пътя към Дивотинския манастир, цитира думите ѝ 24 часа.

„Вие и гражданите сами можете да сметнете какъв процент е това от тези 13 млрд. лв. И второ – тези проекти отговарят на всички изисквания на плана и на ЕК. Успях да защитя средствата за метрото. Те са по-малко от 50% от общо необходимите, за останалите – ние сме поели ангажимент да осигурим. Така че не отговаря на истината и това твърдения – че София разчита само на европейски средства. И трето, средствата за канализация бяха изцяло отрязани от плана. Става дума за 4 населени места, които до момента нямаше възможност да влязат в каквито и да било програми, защото има изисквания за определен брой жители. Но тези 250 млн. лв. се оказаха изключително важни за други стратегии на съставители на този план“, допълни тя.

„Планът вече е в Народното събрание и се надявам всички депутати от София, без значение от коя политическа сила са, да направят всичко възможно да защитят софиянци, защото тези средства не са за Фандъкова или Общината, а за хората в тези населени места“, подчерта Фандъкова.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече