Латино привкус: Тайната връзка на Ива Митева и Георги Стоянов

0

В истински латиносериал живее неизвестният  за широката общественост главен секретар на Министерството на земеделието Георги Стоянов, който се оказа един от най-близките сърдечни приятели но новоизбраната шефка на парламента Ива Митева. Стоянов е висш държавен чиновник от ГЕРБ.  С идването на новия служебен кабинет Стоянов автоматично подава молбата си за временна почивка, защото министър Христо Бозуков нямам никакво намерение да остави най-верния човек на Десислава Танева на водеща позиция във ведомството. Това разкриха за „Галерия“ информатори от министерството, които отдавна чакат много от досегашните схеми в земеделието да бъдат изчегъртани.

 Това е вторият неуспешен опит на министър Бозуков да извади Стоянов от ведомостите на министерството. По време на първия служебен кабинет на Румен Радев, когато също беше министър Бозуков не можа да осъществи плановете си, защото Стоянов излезе в отпуск по болест заради хемороиди.

 Днес обаче Стоянов се чувства силен и съвсем други неща са в главата му. Човекът, който до съвсем скоро кадрува сградата на столичния булевард Христо Ботев 55, не само смятал да се върне на бял кон, но и обещавал масово да уволнява наред, когато в обозримото бъдеще се върне в офиса.

Силата и самочувствието на Стоянов идвало от особено близката му връзка с Ива Митева. Двамата се сприятелили по времето, когато земеделски министър беше Мирослав Найденов.

В онези бурни години Георги е в парламентарния антураж на Десислава Танева. Тя по онова време бе на позиция на Председател на комисията по земеделие към Народното събрание и все още не се беше настанил в министерското кресло. Тогава Митева е редови чиновник в сградата с надпис Съединението прави силата. Сътрудник е на Танева и Митева. Постепенно стават изключително близки приятели. В последствие това приятелство намира своето продължение с участието на Митева в семинари организирани от Георги Стоянов под шапката на Министерство на земеделието храните и горите. Бъдещата парламентарна шефка често е лектор в тези семинари и неизменна компанията на своя колега, разкриват свидетели на особено близките отношения между двамата.

 Сега Георги Стоянов се надява именно Митева да бъде чадър срещу всякакви провали или евентуални разследвания да завършат безрезултатно.

Единствените му опасения са да не би Христо Бозуков да остане начело на Министерството в редовния кабинет. Другият човек от когото се страхувал е Пламен Абровски, чието име също се спряга за поста. При всякакъв друг вариант Стоянов знаел, че няма проблеми да се върне на старата позиция. Преди да излезе в отпуск заради аспирантурата Стоянов коли и беси в МЗХГ.И досега служители разказват как цялото му семейство – жена му, която отглежда три деца, е  обслужвано от шофьорите на ведомството. Пътувания до Балчик, Пирин голф и където си поиска на държавни разноски, коментират източници на „Галерия“. Нещо повече, в момента Стоянов има акаунт на системата за следене на автомобилите на министерството, защото той сключва договор с фирмата за GPS мониторинг, а това означава, че всеки момент Георги знае къде пътуват министърът,  заместниците му и всички останали.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече