Тошко Йорданов: Христо Иванов и Мая Манолова ни водят към нови избори, има мръсни игри

0

„Какви игри се играят в 46-тото НС? Ние от скоро сме политици, разбираме, че политиката е мръсна игра, която се играе от мръсни хора, но ние няма да играем по тези правила“

Преди дни проведохме срещи с партиите и Демократична България и те тогава казаха, че нямат претенции за това кои ще са кандидатите за министри, каза Тошко Йорданов в декларация от името на парламентарната група на ИТН.

И допълни: „Не знаем какво се е случило през последните няколко дни и защо изведнъж Г-н Христо Иванов започна да говори от трибуната какви трябва да са министрите и дори посочи конкретни личности, които да седнат в министерско кресло, като например Асен Василев.

„Вчера от трибуната на Народното събрание съпредседателят на „Демократична България“ прочете декларация от името на парламентарната група. В тази декларация бяха предявени амбиции за намеса на бъдещия състав на Министерски съвет.

Четири дни преди тази декларация по инициирана от „Има такъв народ“ среща тук в това Народно събрание политическото ръководство на нашата партия се срещна с политическото ръководство на „Демократична България““, каза той и уточни, че на тази среща от „Демократична България“ не са имали претенции към персоналния състав на Министерски съвет.

Сега обаче те посочиха следните имена и това са министрите от действащия служебен кабинет: Асен Василев, Кирил Петков и Николай Денков заради тяхната експертиза и морална чистота. Дали това е така. Ето факти, които са публично известни. Само факти.

През 2008 г. инвеститор дава 1 млн. и половина долара на фирма, която се занимава с продажба на самолетни болите. Фирмата има четирима съдружници. Изпълнителен директор е сегашният финансов министър Асен Василев.

Няколко години подред поради лошо управление и лоши финансови резултати, инвеститорът е принуден да налива милиони. През 2009 инвеститорът, който работи с Европейската банка за възстановяване и развитие отказва да налива средства и настъпва конфликти. Тогава в нарушение на закона изпълнителният директор Асен Василев дава личен заем на фирмата и няколко месеца изисква обратно заема, като по този начин фалира фирмата.

Междувременно Асен Василев е водил преговори с датски инвеститор и когато фалира фирмата, в нарушение на договора той води част от програмистите и основава нова фирма, която също в нарушение на предишния договор, новата фирма започва да развива абсолютно същата дейност като предната фирма и това довежда до съдебни дела в Лондон, Амстердам и САЩ. Съдебна техническа експертиза доказва, че новият продукт на Асен Василев е направен въз основа на код от откраднат компютър лично от г-н Асен Василев.

След излизането на тази експертиза, адвокатите на г-н Василев предлагат и постигат извън съдебно споразумение, заплащайки няколко милиона долара, признавайки факта за открадната интелектуална собственост. Според нас човек, откраднал интелектуална собственост, не трябва да бъде български министър. Разбираме смисъла на думата симптатия, разбираме, че един човек може да е симпатичен, но когато говорим за хора, които носят обществена отговорност, предпочитаме професионалисти, които нямат проблеми със закона.

Препоръчваме на г-н Христо Иванов да се интересува повече от фактологията, а не от собствените си симпатии. Още веднъж ще попитам какво се случи с Демократична България през последните дни и това, че се опитва да реди кабинет.

Какви игри се играят в 46-тото НС? Ние от скоро сме политици, разбираме, че политиката е мръсна игра, която се играе от мръсни хора, но ние няма да играем по тези правила, възмути се Тошко Йорданов.

Игрите се играят от мръсни хора, констатира Йорданов и напомни, че моралът и честността са основни за ИТН.

Г-н Христо Иванов и г-жа Мая Манолова, явно не осъзнавате, че Бойко Борисов се радва и потрива доволно ръце, защото водите страната към следващи избори, каза още Тошко Йорданов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече