Управител в ББР е вземал 468 000 лева годишна заплата

0

Българската банка за развитие (ББР) изследва икономически свързаности на кредити, отпуснати от нея заради санкцията на Делян Пеевски по глобалния акт „Магнитски“. Това обяви министърът на икономиката Кирил Петков в отговор на въпрос от ДПС. 

Депутатът от движението Йордан Цонев поиска информация дали Пеевски е имал кредити като физическо лице, а Петков отговори, че като такова той не е получавал заеми от ББР: 

„Има няколко компании, които в момента ги изследваме дали има някаква икономическа връзка и то не го изследваме на база само да кажем: „Господин Пеевски е бил там“, а както знаем, сега „Магнитски“ е голям въпрос и най-малкото бихме искали да имаме риск по акта „Магнитски“ за ББР“. 

Един от управителите на Българската банка за развитие е вземал 468 000 лева годишна заплата, каза още министърът на икономиката. От парламентарната трибуна той сподели, че има устни сигнали за корупция по това време, но няма как да ги докаже, защото не са му предадени писмено. Стоян Мавродиев, който беше в ръководството на банката, е имал голям брой съветници на високи заплати, които са ползвали луксозни коли, разкри още Петков:

„468 000 лева годишна заплата на един от управителите беше впечатляващо, бонус на месец по 60 000 лева заплата и автомобил на огромна стойност още стои на паркинга на ББР и даже интересното беше, че когато аз споделих, че 60 000 е заплатата, стигала месечната на управител, ме поправиха от БНБ, че имало и месеци, където са били само 33 000“. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече