Комисия проверява къщата на Прокопиев в Буджака

0

В парламента да бъде създадена временна комисия, която да провери има ли незаконосъобразни действия или бездействие на съответните органи на територията на защитената местност Буджака край Созопол. Това предлага ГЕРБ с проекторешение, внесено в парламента.

На въпрос дали проекторешението се отнася за казуса, който бе поставен от ДПС – за къщата на Иво Прокопиев, шефката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова отговори: Не визирам къщите на никого. Ние желаем анкетата комисия да провери и установи кое правителство, кога и защо променя плана за управление на защитената територия в полуостров Буджака, в следствие на което се застроява защитената територия и се нанасят необратими щети на околната среда.

Комисията в парламента ще трябва да установи и всички факти и обстоятелства относно законосъобразността на строителството в зоната на полуостров Буджака.

В никакъв случай не смятам, че трябва да обвързвате някакви намерения на други парламентарни групи с проект на анкетна комисия, обясни Атанасова. Ако е вярна тази логика, не знам защо всички ПГ заявиха миналата седмица, че.биха подкрепили такава анкетна комисия – ние им даваме възможност да го направят, допълни тя.

Тази инициатива е наша. Знаете, че ние подкрепихме комисията за Росенец. Сега внасяне за Буджака. Ако някой твърди, че е партия на законността, то трябва да може да прескочи високата морална летва, допълни Атанасова.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече